imajlarin kendiliginden zihinde canlanması
Selamun aleyküm bi konu veya bi olayda imajlarin zihnimde canlanması misal şuara suresinde hz musa kıssasi ve meryem suresinde hz isanın bebekken konuşması gibi gibi çogu olayın zihnimde ordaymisim gibi hissettirmesi bunun yanı sıra imaj olarak beynimin bi odası diye adlandirim orda imaj olarak canlanması misal Hz musa doneminde sihirbazlarin secde ye kapanması hissiyat olarak çok farkliyim ve zihnimde ordaymişim gbi ilaveten imaj olarak zihnimde canlanması bunun adı varmıdır cünkü bilmedigim çogu bu şekilde olan hadiseler bi kavramda oldugu gibi
evvelinde sılai rahim tevekkul tefekkur gibi kavramlari bilmiyordum meanen fakat düşünuyordum bu gibi şeyler kavram olarak araştrdikça karşima çikti ve sitede bu konularda bilgili kisilerin olacagini düşündügüm için paylaşmak istedim araştirdigim bi cok konu var ve çok düşüncelerden dolayımıdır bilmiyorum ayetleri çokça tefekkur ettigim için bazan zihnim durma noktasına ve değişik haller yaşıyorum bu konudada önerilerinizi bekliyorum VeSSelam
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|