Alıntı:
byemreoffical Nickli Üyeden Alıntı
kuranı kerim okuyunca cinlerden korunuruz hatta onlar yakan işlemlerde var fakat bu cinler akılsızmı bu adam kuranı kerim okuyup bana karşı korunuyor gerçek din bu demiyorlarmı, bu kafir olanların inatla iman etmemesinin sebebi ne şeytan gibi allahın ne kadar güçlü olduğunu ondan iyi bilen az kişi var fakat o isyan ediyor bunun sebebi ne
|
demezler onların üstadı olan iblis zaten ahmaktır.Nasılmı ahmaktır sana kanıtını sunayım.İblis senden benden kuran ı kerimi iyi bilir ama işte inad yokmu o inad Adem AS secde etmedi.adamı cehenneme götürür.Oda işte o inatdan cehennemi boylayacaktır.
----------------------------
İbrahim suresi ayet 22
-------------------
Hesaplar görülüp iş bitirilince şeytan şöyle der: “Allah size gerçekleşmesi kesin olan bir va‘atte bulundu; ben de size öylesine va‘atte bulundum fakat sözümde durmadım. Aslında benim size istediğimi yaptıracak bir gücüm de yoktu. Sadece ben sizi inkâra çağırdım, siz de bana uydunuz. Öyleyse beni kınamayın da kendinizi kınayın. Bugün, ne ben sizin feryadınıza yetişebilirim, ne de siz benim feryadıma yetişebilirsiniz. Dünyada iken beni Allah’a ortak tanımış olmanızı da reddediyorum. Elbette zâlimlere can yakıcı bir azap vardır.”
------------
tefsir farkı olabilir ama geneli bu şekilde yazıyor