Alıntı:
Ahmetkaradag Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle selâmün aleyküm kur-an'ı türkçe okuyorum (arapça öğrenme aşamasindayim) sürelerde ayetler arası geçiş yaparken besmele çekmelimiyiz emin olamadığımdan vesvese'ye kapiliyorum ve dilim dönmüyor cevap için şimdiden Allah teâlâ razı olsun
|
Aleyküm selam.
Her süre başında besmele çekilir sure başında yazılıdır zaten sıralı olarak hatim etmek için mi okuyorsun. Bir tek tevbe suresinde besmele yazmaz başında, onu da enfal suresinin bitiminde besmele çekmeden devam edebilirsin.
Ama bir sayfa okuyup araya dünya kelamı sokarsın, biri gelir cevap verme gereğinde kalırsın, estauzubillah deyip kaldığın yerden başlarsın. Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla demek besmele, her hayrın başıdır. Kafan karışmasın hiç zamanla oturur, çektim mi çekmedim mi bunlar hep vesvese.
Kuran okumaya başlamadan evvel bir istiaze (korunma) uygulaması yap hiç bilemedin 3 nas oku, vesvese veren şeytanın şerrinden sana sığınırım Allah’ım de ardından Euzu besmele çekip başla birde muminun süresi 97-98 ayetlerini ezberle onlarıda oku başlamadan dilin aşılır zaten ve daha kolay okuduğunu farkedersin inşaAllah.