İnsan hür yaratılmıştır. Dünya da herşey serbest belli sınırlar içerisinde. Küfre düşebilir dilersen kafir de olabilirsin istersen elmaya da tapabilirsin, şeytana da tapabilirsin, dilediğine inanmakta herkes şuan için özgür. Büyü yapmak yada cinlerle iletişime geçmek asla zor değil, zaten her yerdeler çağırmaya bile lüzum yok.Bunun olabilmesi, bu işin doğru olduğunu göstermez. Büyücüler diyor ya büyü yaptık tuttu Allah izin vermese tutmazdı. Demek ki doğru iş yapıyorum mu demek oluyor bu. Biraz düşünün.Yaptığımız yanlışlarda helak olmadığımız için sürekli yapmaya devam ediyoruz.Kıbleyi şaşırmamak lazım, İslamı kendi zanlarımızla şekillendirmeyelim.Okudun Kuranı kalktın açtın ellerini filancayı perişan et Rabbim dedin adamın hayatı tarumar oldu şimdi Kuran ve dua ile yaptığın için bu doğru mu diyeceğiz. Allah dilemese perişan olmazdı bak haklıymışım mı diyeceğiz.Aynı şekilde açıp ellerini bir kimse için hayır dua da edersin, o kimsenin hayatı düzene girebilir.Ameller niyetlere göredir. Allah hayrın da şerrin de sahibidir. Ama diyor ki şerre bulaşma, hayırla uğraş. Külli iradeyi cezbeden cüzi irade bizler cüzzi irademiz ile imtihandayız zaten.
Benim üzerimde büyü var diyelim. Ya Rabbi benim üzerindeki düğümleri çöz, şüphesiz sen müminlerin velisi ve yardımcısısın. Senden diliyor senden istiyorum benim başka güvendiğim kimse yok kimseden de medet ummuyorum.
Dua kabul olursa ve Allah dilediği şeyi kişiyi vesile eder o benim umurumda değil. Cin olur şeytan olur melek olur evliya olur bir çocuk olur bir deli olur bir veli olur. Kimin bozduğu bana o an kimin yardımcı olduğu beni ilgilendirmez. Benim sıkıntım hallolur ben yine Rabbime şükrederim. Ama filanca cin bu sıkıntıdan beni kurtardı diye ona yapışmam, yanımda kal sürekli demem. Büyüyü bozana değil bozdurana bakarım. Allah rızası için yardımcı olduysa zaten ecri Allah tarafından ödenir kimseye borçlu kalmaz Alemlerin Rabbi. Vesilede keramet yok, vesileyi gönderende keramet. Kıbleyi şaşırıyoruz yanlış olan budur. Cinden periden ölüden medet ummayın. Allah’ın ortağı da yoktur, yardımcısı da yoktur. Ol der düşmanın sana yardımcı olur.Cin için bilmem ne için zikir çekilmez. Allah rızası için yapılır tüm ibadetler, gaye yalnızca onun rızasıdır. Ardından el açar dua eder istersin ne istiyorsan misal filancaya borcum var Allahım senden başka zengin tanımıyorum, benim bu borcumu ödemem için yardımcı ol ben acizim bir başka acize bana el açtırma beni senden başkasına muhtaç etme dersin. Devlet yardım dağıtır, edevlette bir anda adına yatmış para görürsün başvuru dahi yapmamışsındır. Hemen partiye kayıt mı olacaksın para yatırdılar valla diye. Allah yatırdı o parayı, vesileye takılma. Sen Allah’a yaklaşmak için dua edersin, sen bilmesen de Allah tarafından gönderilenler olur, sana yardımcı da olur senin için dua eder, seni sevdiklerini muhafaza eder. Ama bunları kazanmak için ibadet etmezsin, kalmaları da gitmeleri de çok umurunda olmaz. Allah beni korur ben ona sığınırım, tevekkülüm de O’nadır. Allah da vesile bitmez, tüm kainat emrindedir.Allah bizleri de rızasına nail olacağımız hayırlara vesile kılsın inşaAllah. Allah çok büyük, O’na yaklaşmaya, Rasülü gibi olmaya gayret edelim. Dünya imtihan mahali, elbet her birimiz sınanacağız. Hiç birimiz kusursuz değiliz, hatalarımız yanlışlarımız muhakkak var. Ama yanlışı da sırf kendimizi aklamak adına doğru göstermek doğru değil. Allah hepimizi sıratı müstakim üzere sabit kılsın, hakkı batıldan ayıracak basiret nasip etsin. Allah’ın selamı rahmeti ve mağfireti tüm müminlerin üzerine olsun.
|