Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Kafamda deli sorular ?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.10.22, 08:32
ulucayto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
☆ulucayto ulucayto isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Vefali

Etiketlendiği Mesaj: 223 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
Why Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin canın tartışmak mı arzu ediyor. Tartışalım yalnız bu işin sonunda birimiz hakkı batıldan ayırmış olsun inşaAllah.
Konu dağılmasın, İblisin kibrindeki hikmetden girdin Hızır as gibi sıradan bir kul diyerek yine çorba ettin. Hızır as sıradan bir kul değil. Hızır as verilen ilim bir çok enbiyaya verilmedi, demin Azrail örneğini verdim oradan bir pencere açtım, zikirle davetle riyazatla bilmem ne yaparsan yap asla Azrail olamazsın, Hızır da olamazsın. Rabbimiz de bizlerden böyle bir beklenti içinde değil, Rasulü de aynı şekilde. Herkes kendisinden bekleneni yapsın yeter. Gelelim Kuran’a Elmalılı Hamdi yazır mealinden aktarayım.

Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım. Zariyat 56

Buradan da anlaşıldığı üzere bir kul olarak insan ve cinlerin yaradılış amacı Allah’a kulluk etmek, nasıl kul olunur, nasıl rızaya nail olunur en güzel örnek Allah Rasulüdür.

Ne zaman ki Süleyman'a ölümü hükmettik, cinlere onun ölümünü sezdiren olmadı. Yalnız bir güve böceği yere dayandığı asâsını yiyordu. Bu sebeple Süleyman yere yıkılınca ortaya çıktı ki, cinler eğer gaybı bilir olsalar o zilletli azab içinde bekleyip durmazlardı. Sebe 14

Buradan da anlaşılacağı üzere, dipnot öyle yalandan cinler değil ağa babaları bunlar seviyorsun bu konuları detay veriyorum, Süleyman As emrinde olanlar, cincilerimiz de iyi bilir sorabilirsin.
Öldüğünü dahi farkedememişler, bir kurt asayı kemirip çürümesine sebep olup da asa kırılınca Süleyman As yere düşüyor o zamana kadar geçen süreyi Allah bilir. Başında beklemişler. Allah yalan söylemez hatta cincilerimizin bazıları ölmeden kendi cinlerini kabirlerine bağlarlar, ölmüşsün zaten cin seni kimden koruyacak? Korktuğun ne var kabirde? Nerden tutsan batıl, hangisine ne diyeyim bilmiyorum.
Cinler Süleyman As bile öldüğünü anlayamıyorsa, sen bunların söyledikleriyle nasıl amel edersin sorarım şimdi ? Çok büyütme bu cin konusunu gözünde.Zor olan Allaha kul olmaktır unutma, bugün 3 cafeden 2 sinde cinci ablalar var.
Rabbine tevekkül edenin Ondan başkasına ihtiyacı olmadığına kuşkusuz iman edeni, Rabbim kimseye muhtaç etmez. Korkulmaya da layık olan da yanlız O’dur.Şifa verecek olan da Odur. Dirilten O’dur, öldüren O’dur. Güldüren de O’dur ağlatan da O’dur. Yemişim cinini perisini. Kim onlardan medet umuyorsa onların borusu onlara öter. Vesile dediğin şey aha bu yazıyı okur da gider aslı var mı diye açar Kuran okur Rabbine kalben yönelirsin o da sana tak tak serer cevaplarını, mağfiret diler ben olayı çok yanlış anlamışım Allahım dersin. Bunun için bana sarılırsan şirk olur, Kuran’a sarılırsan vesile olur mesela.Çizgiler çok karışık ahir zamanda.Onca şey karıştırdın araya hepsine cevap vermeye çalışıyorum hoş gör.
—-
O gün Allah, onları hep birlikte mahşere toplayacak, sonra meleklere: "Şunlar size mi tapıyorlardı?" diyecektir.
Onlar da: "Seni tenzih ederiz. Bizim onlara karşı sığınacak velimiz sensin. Hayır, onlar cinlere tapıyorlardı. Çoğu onlara inanmışlardı." diyecekler.

İşte o gün birbirinize ne bir menfaate, ne de bir zarara sahip olabilirsiniz. Ve biz o zulmedenlere: "Tadın bakalım o yalan deyip durduğunuz ateşin azabını!" deriz.
Sebe 40-42
Tefekkür edilesi, yorum yapmayım.
-
Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir.
Enam süresi- 128. ayet.
Özellikle şu ayeti tekrar tekrar oku.Mesaj çok açık.
1 sana katilmadiklarima cevap vericem

2 Süleyman as ölüsü zaten cinlerin bir cok ozelligine delil ediyor o aga babalari dediklerimiz in gaybi asla bilemeyceklerine allahin izni ile nasil emire boyun egip bircok seyi yaptirildigina delil ve daha cok bilinen bilinmeyen hikmet var

3 cincilerimiz derken geneleme yaparak kendini zan altinda birakiyorsun ölünce baglama vs ben oyle yapan birimiyim ki bana dersin bunu yapan kisiye demek daha dogru olur geneleyerek yapmayanlarin vebalini alma bence

4 en zor seylerden biri zaten nefsi terbiye etmektir terbiye eden zaten Allah'ın istedigi bir kul yada olmaya yakin olanlardandir ben kim ki onlarla kendimi kiyas ediyim fakat ornek alip elimden geldigince calisiyorum neyse..

5 kafede orda burda abla cocuk erkek herkesde cin olabiliyor musallat olarak ayetlede sabit

6 senin tevekkul anlayasinla benimki farkli benim ornegim allah bircok seyi vesile kildi nasip peygamber efendimiz ayet inmedigi bir konuda insanlarla istişare yapiyorsa ve dua ederekde yardim istiyorsa bende rabbimin verdigi imkanlarla önlemler alip dua ederek rabbimden bekliyorum kilic alip adam öldürerek kilice sukur etmek tapmak var birde kilici ona nasip edene onunla kkendini korhmaya veya zulüm kara cihat edip öldüren var arada Kİ fark cok baska o bana yeter dersin ama vesile leri sen farkli yorumluyorsun

7 gozutme zaten buyutmuyorum nerden cikardin acaba bunu
ben bildigim kadariyla dogru olduguna dusundugum seyi savunuyorum tartisiyorum istişare ediyorum

8 medet ummakdan anladigin senin o ben kendi adima sunu tekrar diyeyim ne cin ne melek ne insan sifay i da veren allah insani da diger mahlukati da olduren allah ayetlerle zaten sabit bu durum hem derin hemde bakis acisi zaten sana zorlamaya ikna etmeyede calismiyorum sen in din anlayasina gore cinlerle irtibat kurmak yanlisdir bana gore belli sartlarsa dogrudur ben ayetler hadisler baktığımda bu duruma akil irademle dogru gordum sen ise yanlış karar senin zorlaycsk ne halimiz nede cabam yok

9vesile dedigim seyi tak tak 1 hem katiliyorum hem katilmiyorum sen dort dortluk musluman olsanda rabbim seni imtihan etmek isterse sana o tak tak cevabi vermez veya verir veya bela verir veya bir bakarsin dinden cikar veya manevi anlamda ucmaya baslarsin sen ki bunun kararini kesin olarak veremezsin o rasini sadece allah bilir ve o na kalmisdir kimin hidayete ericegi ermeycegi umit ile korku ile allahdan medet umar ve hidayet isteriz evliya olursun biranda 2 cihanda rezil olanlara donersin eskiyasindir bir anda 2cihanda yükselen lerden olursu ALLAH bilir bence yapilan hersey onu ilmi kudretinin icinde kulli iradeye boyun egiyoruz cuzzi irademizle

10Mesaj cok acik dimi diledigi mustesna yaziyor degil mi ne ben ne de sen kimler müstesna allah biliyor

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147