Alıntı:
FikretAdil Nickli Üyeden Alıntı
Eyvah eyvah... Sen Buharinin lafini Allahin ayetlerine tercih ediyorsun. Vallahi Allah sizi islah etsin.
Yarin hakkın huzuruna cikinca sorarlar sana Allahin ayetine mi iman ediyorsun, Buharinin lafina mi diye. Bir dusun bakalim ne cevap vereceksin....
Tövbe estafuğrullah, tövbe estağfurullah, tövbe estafuğrullah.
Demissin ya istedigin kadar delil diye.
Ben elhamdulillah muslumanim kardesim, benim kitabim da kurani kerimdir. Senin beşeri delillerin yarin beni mahşerde kurtarmaz.
Allahin vermedigi bir emri (ve daha birçoklarını), bir beşer lafına bakarak şiddetle savunuyorsunuz, kendi kutsal kitabinizi yapmışsiniz siz ona tapiyorsunuz resmen.
Keske kurani kerimi de boyle savunsaydiniz.....
|
ayet tefsiri cok zor bir istir,ayetteki bir harften tum anlam degisir,ayette direk öldurun diye bir ifade yok fakat oradaki bazi imalardan alimler öldurulmesi gerekir demisler,zaten ayetin tam aciklama yapmadigi yerde hadisler devreye girer,sahih hadislar hz.peygamberin agzindan cikan Allah kelamidir,sadece bana kuran yeter hadise sünnete gerek yok diyen belli zaman sonra şirke girer,zina eden eger bekarsa 80
deynek vurulur,evli ise 80 deynekten sobra ölmezse recm edilir,hz. peygamber zamaninda 1 defa recm uygulanmistir,oda zina eden kadinin cok zorlsmasi ve cezayi ahirete birakmak istememesindendir,hz. önerin ogluna deynek cezasi uygulanmis ve ölmüstur,murtet olsn kudiyede hapis cezasi verilir ve dine dönmesi icin zorlanir tazir cezasi verilir eger dönmezse öldurulur