Isırgan Tohumunun Faydaları
Isırgan Tohumu İçeriği; Urticosit Potasyum Kalsiyum nitrat Formik asit C vitamini Demir Klorofil Cildi yakan (ısıran) asetilkolin Histamin tohumunda Sabit yağ Müsilaj
YAN TESİRİ: Çıplak ele konunca yapraklarındaki asit eli yakar. Kalp ve böbrek yetersizliği olanlara, ödem olanlara, küçük ve büyük kan basıncı olanlara sakıncalıdır. Fazlası hamilelere sakıncalıdır.
1) Kanser: Isırgan otu ve tohumları kansere umut olmuştur. Isırgan yaprakları biraz kekik ve oğul otu ile demletilip, balla tatlanlandırılarak günde 3-5 su bardağı içilmeye devam edilir. Isırgan tohumu şalgam tohumu ve polenle beraber öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir. Bu kürler erken teşhiste kansere çare olabilir, geç teşhiste vücuda direnç verir.
2) Vücudu kuvvetlendirici: Isırgan tohumu, Polen, Keten tohumu öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
3) Hormon dengeleyici: Çağımızda kimyasal ve konsantre gıdalar hormon dengesini bozmaktadır. Isırgan otu ve tohumları erkek ve kadınlarda görülen hormon bozukluklarına karşı bir umut olmuştur. Kadınlarda görülen kil çıkması hallerinde erkek ısırgan tohumu (erkek ısırgan tohumu yeşil olur) balla macun yapılıp yenmeye devam edilir. Erkek ısırgan tohumu, sirke ile karıştırılıp yenmeye devam edilir. Erkek ısırgan yaprakları (erkek ısırgan yaprakları daha geniş ve yeşildir) biraz kekik karıştırılıp demletilip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir. Erkeklerde görülen sakal bıyık çıkmaması (Köselik) Dişi ısırgan tohumları (soluk yeşil olup sarımtırağa kaçar, erkek ısırgan tohumuna göre zayıftır) balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
Alıntı
__________________
Sözün kıymetini '' Lal'' olandan,
Ekmeğini kıymetini ''Aç '' olandan,
Aşkın kıymetini ''Hiç'' olandan öğren..
|