Alıntı:
ata103 Nickli Üyeden Alıntı
"Bir mü'mini küfr ile itham eden onu öldürmüş gibi olur." (Buharî, Iman 7; Tirmizî, Iman 16)
"Bir kimse Müslüman kardeşini tekfir ederse, küfür ikisinden biri üzerine döner."(Müslim, İman 26)
"Herhangi bir Müslüman diğer bir Müslümanı tekfir ettiğinde o kâfirse kâfirdir, değilse kendisi kâfir olur." (Ebu Davûd, Sünnet 15)
İnsanları tekfir etmekten korkuyorum bu hadisleri gördükten sonra ama bi bakıyorum o kadar cok farklı görüşlerde insanlar var ki çoğu birbirini tekfir ediyor kendimi yanlış yoldaymışım gibi hissediyorum fazla araştırıyorum tarikatlara olan bakış açım değişti özellikler Şeyhlerine tapan , havlayan insanları gördükçe. bozuk itikadda olmaktan Allaha sığınırım Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın bizlere hidayet etsin.
birisi diyor şuna kafir demeyen kafirdir yok şöyle yok böyle kime güveneceğimi şaşırdım artık
|
1-rivayete eger birisi birisine kafir sin derse 2 sinden birisi kafir olur derler...
2-"Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! Birbirinizle anlaşın, iyi geçinin, ihtilâfa düşmeyin!" (Buharî, 3:72