Alıntı:
tetse123 Nickli Üyeden Alıntı
Beş harften oluşan Allah isminin başındaki Hemze (Elif harfi) kaldırılsa “lillah” kalır, Allah için demektir ve aynı anlam korunur. Birinci Lam kaldırılsa “lehu” kalır O’nun için, Allah için demektir. İkinci Lam atılsa hu kalır “hu” nun aslı huve dir. Huve, “O” da Allah’a işaret eder bunların her birisi Kur’an-ı Kerim’de geçmektedir.
Allah الله ismi şerifi, gördüğümüz görmediğimiz, bildiğimiz bilmediğimiz bütün alemlerin sahibi ve maliki kainatın yegane yaratıcısı her türlü övgüye ve ibadete layık olan yüceler yücesi Rabbimizin 99 isminin bütün hususiyetlerini kendinde toplayan en kapsamlı özel adıdır.
El takısı ne ise yarar?
İsimlerin başına gelen “belirtme edatı” ( ال ) dır. Bir isimde aynı anda hem belirlilik eki (harfi tarif) hem de çift hareke (tenvin) bulunmaz. Çünkü belirlilik eki, ismin belirli bir isim olduğunun, kelimenin son harfinin alacağı çift hareke ise belirsiz bir isim olduğunun işaretidir.
araştırmadan etmeden doğru bildiğin yanlışlar ile milletin aklını bulandırma benden sana tavsiye güzel kardeşim
|
Mübarek yanlış bilgiyi sen veriyorsun. Önce bir kendi attığınızı okuyun bakın el takısı hakkında ne yazıyor. Size el takısı seslenme belirtmez yani ey manasına gelmez , ne Kur'an'da ne de başka bir kaynakta "el Allah" diye bir kelime göremezsiniz dedim konuyu nereye getirdiniz. Yukarıda sizin attığınızla Allah'ın el la hu dan oluşur demenizin alakası bile yok. Nitekim el in kendi başına bir manası yoktur la "yok" demektir hu da "o" demektir. Allah 3 kelimenin birleşimi değildir Allah ayrı bir kelimedir.
Bakın kelime-i tevhidin Arapçasında اِلَّا edatı geçiyor. Siz bunu el takısı zannediyorsunuz. Bu el takısı değil. Gidin ilmine güvendiğiniz birisine sorun lafzatullah harfi tarif alır mı diye o size söylesin ben anlatamıyorum.