Alıntı:
Samican Nickli Üyeden Alıntı
Kelime-i tevhidde el Allah diye bir şey geçmez. Orada el il oluyor diyorsun ya , alakası bile yok. Orada illa edatı var. O ayrı bir kelime Allah lafzıyla alakası yok. Benim mantığıma göre bir şey yok hur diye bir kelime yok ki ben hu lafzına işaret ediyor diyeyim. Bu diğer esmalara gelince bakınız siz orada illallahur rauf diyorsunuz. Orada arapça yazan şey "illallah er rauf" tur ve zaten Rauf ismi şerifi harfi tarif alır sadece Allah ismi şerifi harfi tarif almaz yani Arapçada el Allah diye bir kullanım yoktur.
|
söylediğin bildiğin allah kelimesinin eski sürüm tevratlarda eloh diye allah ismi şerifi geçer. şimdi yeni sürümde onuda kaldırıp anlamını kendi yorumlarına göre yazıyorlar. sen okuduğun ilk ismin allah isminin bile nelerden oluştuğunu bilmiyorsun ki tevhid üzerine yorum yapıyorsun. el la hu. la kelimesi tevhiddeki gibi açıklamasını söyledim. hu kelimesi nefes alışveriş sırrından ve hayy esmasının sırrınıda barındırır. arapçadan anlaman gerek çok az bile olsa ki birşeyleri savunabilesin. yoksa kendi bacağına sıkarsın güzel kardeşim. el la hu yani allahın zahir anlamı tek ilah olan diye geçer fakat tam anlamı yoktur en yakınen olabilecek anlamı vardır. batıni anlamıda el (ey) la (zamandan mekandan münezzeh boyutlardan münezeh başlangıcı sonu olmayan kendini ilah olarak tanıtmadan önceki durumu bilinmeyen) hu (bütün mahlukatın alemler kurallar düzenler içinde yaşayıp var olmasını (hayy) yaşamasını sağlayan. şimdi anladın mı güzel kardeşim
Alıntı:
gecesahini22 Nickli Üyeden Alıntı
|
sağol varol gecelerin şahini