Alıntı:
Nasimi Nickli Üyeden Alıntı
Amin ecmain.
Enaniyet, insanın kibir ve gurura kapılarak Allah’a karşı kulluğunu unutmasıdır.
En büyük sermaye, Allah’a güvenip, insanlardan bir şey beklememektir.
Allah bizleri enaniyete düşmekten ve asi ve mucrimlikten korusun.
|
Amiiin ecmain hocam cümlemizi inşaAllah.Valla ne güzel söylediniz ya Maşallah la kuvvete illa billah.
Farkında olabilene bu dediklerinizde çok ince saklı ama Allah’ın fazlından ihsan ettiği nimetler bazen kör ediyor insanı, ne oldum delisi oluyoruz gerçekten. Herkes mutlak olarak birinden bir konuda üstün olabiliyor, bu güzellik olur, zenginlik olur, ilim olur, kariyer olur, evlatlar olur. Bunu büyüklenme malzemesi yapmamak lazım.Halbuki nimeti verende keramet, muhteşem olan yanlızca Alemlerin Rabbi, bizler onun dilediği kadarız, o’nun nasip ettiği kadarına sahibiz. Bir ayet geldi aklıma ;
Bismillahirrahmanirrahim
Hani! Bir zamanlar Rabb'in, meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." demişti. Melekler: orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birisini mi halife yapacaksın? Oysa biz Seni övgü ile yüceltip kutsuyoruz." Dediler. Allah: "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi. Bakara 30
Allah, Âdem'e bütün isimleri* öğretti. Sonra onları meleklere sunup: Eğer doğru söyleyenlerden iseniz bunların isimlerini bana bildirin." Dedi.* Bakara 31
Melekler de: "Sen subhansın.* Bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz Sen her şeyi gerçeği ile bilensin." dediler.Bakara 32
Allah: "Ey Âdem! Bunların isimlerini onlara bildir." dedi. Âdem isimleri onlara bildirince, Allah meleklere: "Göklerin ve yerin gaybını* Ben bilirim; Ben, sizin açıkladıklarınızı da içinizde gizlediklerinizi de bilirim, dememiş miydim?" dedi.Bakara 33
Sonra meleklere: "Âdem için secde edin"* dedik. İblis* hariç hemen secde ettiler. O, yüz çevirip büyüklük tasladı. O kafirlerdendi.* Bakara 33
Kalu subhaneke la ilme lena illa ma allemtena inneke entel alimul hakim. Bakara 32
mesela bu ayette ne hikmetler vardır da hocam bilmiyorum işte..
)
Hocam Rabbime emanetsiniz cevap vermek zorunda hissetmeyin lütfen, benim çene düşük, hakkınızı helal edin. Allah sizden ezelen ebeden razı olsun inşaAllah