Bir söz okumuştum bir yerde
Hayatta mutlu olmak istiyorsan olduğun mevkiyi bilicen senden üst tabakada olanlara imrenmeyecen hatta senden daha düşük tabakaya bakıp haline şükredecen.
Günümüzde insanlar zaten youtube-tiktok-instigram gibi olaylardan yemek ifşasından tut ev arabasından hava civa olaylar had safhada olunca işte onlara bakıp imrenende haliyle biz sürünüyoruz diyen fazla.En basittinden örnek özellikle sivri zekalılar yemek ifşası yapıyor işte yiyemeyen bakıp nazar ediyor onu yiyen ifşacı sivri zekalıda hopur hopur yiyor sonuçmu milyonalrın gördüğü bir şeyi yedin hasta olmaman yüzde 1 ihtimal değil hastalık için insana 40 günde gelir derler haliyle işte bunu gibi örnekler kişiye gelince ya niye hasta oldum.
Pazara çöıkıyorum sağolsun pazarcılar meyve sebzeleri şeffaf poşete koymuş kardeşim ad,ldık geliyoruz yoldan geçen özellikle pazara yenigiden hanımlar poşetlere ne almış almış diye bakışları görseniz işte inanın kimsenin torbasına ben bakmam o bile anlayana kul hakkı baksan adam nazar olacak hasta olacak falan filan haliyle bizim torbalara bakana Allah akıl fikir versin diyorum.Hatta bir kadın öyle bir baktıki dedim lazımsa vereyim yüzüme baktı bişey diyemedi.
Nefsi terbiyemi o denilen hased fesat bakışları kesmekle olur.