Cübbeli Ahmed Hocanın bir sohbeti aklıma geldi orda dediki
ilim ilim ilim
Kimisi dergaha gir kimisi tarikata gir kimisi der mürşid bul kimisi der arıyorum ama beni kabul eden yok?
Bizim milletin en çok sevdiğim huyu şudur fikri olmadan zikrini beyan eder
karşısındakini tanımaz şu şöylemi bu böylemi birde bilmeden kul hakkına girenler yokmu adamı tanımadan ileri geri beyanlarda bulunanlarda vardır sonrası iş ciddiye binince kul hakkı ahiret falan anlayınca frene basar ve ben topuklayım tabiri caizse boka bastık diyenide çok gördüm.
Öncelikle kimseyi tanmadan etmeden beyanda bulunmak sakıncalıdır.
Kitap ismi için ne desem yalan olur içi eksik diyen çok.Ama ilim ilim ilim isteyen yanan tutuşana yol gösterelim.
Ya Alim esması var sitede konusu var araştırın ve çekin bazısı diyecek koruma lazımmı diye kardeşim sende musallat varsa çekersen rahatsızlık verirse korunma yap.Ha bazısında olmadığı için düz çeker herkesin musallatı yok.
EL ALİM
İlminin, bilgisinin sınırı olmayan her şeyi bilen Allah demektir.Bu isim özellikle öğretmen ve öğrencilere
yarar sağlayan bir addır. Kavrama gücünün yükseğe çıkması bu ismi anmakla söz konusu olur.
Bu esmanın kalbi nurlandırma hikmeti de vardır. Alim esmasına devam edenler zaman içerisinde çok büyük
bir kavrama gücü elde ederler. Ruhani alemleri anlama algılama hassası kazanırlar.
günlük ebcedi 150 bazısı 150x150 yapar çeker etkisi için oda eder 22500 gibi.
Mesele işte 5 vakit namaz haram helal olaylarına tam uyarsan niyetin halis ise belki layıksan ilim verir.Verecek olan o.