Alıntı:
Fatma0738 Nickli Üyeden Alıntı
Hiç kimse ölüm vaktini ne bir saniye geri alabilir nede bir saniye ileri Allah herkesin her canlının ölüm vaktini kendisi belirler biz bir dua ettik diye ölüm vaktini değiştirip öldürmez her canlı ecel vakti saati yeri ve zamanı geldiğinde ölür
|
Öyle değil işte mazlum hakkını istediği şekilde kullanır,
Hz musa zamanında biri varmış komşusuna eziyet edermiş mazlum olan adam hazreti musaya ey musa rabbimize bir sor bakalım bu adam ne zaman ölecek demiş hazreti musa tur dağında Allahu teala ile görüşmüş sonrada o kötü adamın ne zaman öleceğini sormuş Allah teala o kulumun daha ömrü var buyurmuş ,Musa aleyhisselam şehre gelmiş adam sormuş ne zaman ölecek demiş hz musa daha onun vakti varmış demiş adamcağız HasbünAllahu venimel vekil demiş evine gitmiş ertsi gün o kötü adamın evinden bir feyat kopmuş adam çıkmış bakmış adamın öldüğünü öğrenmiş ,adamcağız hemen hz musanın yanına koşmuş ey musa hani bu adam yakında ölmeyecekti nasıl oldu bu demiş
Hz musa birdahaki sefer dağa çıktığında rabbimize sormuş yarabbi o adamın vakti var buyurmuştun ama bu sabah ölmüş demiş Rabbimiz o mazlum kulum onun ölmediğini öğrenince HasbünAllahu venimel vekil dedi ve bana havale etti bende kulum işini bana bırakınca dileğini yerine getirdim onun canını aldım buyurmuş ,Yani insan haklı olunca rabbimiz senin vekilin oluyor olmaz denilenler oluyor burdaki verilen ayetleride aynı mantıkla okursan neden olmasın teslim ve tevekkül et gerisini Allaha bırak.