Yani bizim görüp bildiklerimiz var bence alem kelimesi çok geniş tipki evren gbi ve bahsettigin gibi bu alemde nice galaxi var iste dunya bu alemde bi zerre bile degil bizde zerrenin icerisinde bi zerre bile degiliz ki insan oglunun bu böbürlenmesi neye kendini bisey sanmasi neye bunu bende anlamis degilim
Benim sahsi görüşüm de şöyle hani Bizim görüp surekli keşfettigimiz alem ve bilemecegimiz nice alem ben Insan görebildigince ilerler diye düşünüyorum fakat teknolojinin bu kadar ilerlemesine ragmen bi adim dahi atabilmiş degiller demekki teknolojiyle ilerleme anca bu kadar oluyor diyeyim şimdi ruh bi cessette bana gıre ruh 2 3 belkide daha fazla alemde vucud bulur gündüz uyanikken bu alemdeyiz fakat başka bi alemde yansimamizda var hologram seklindede olabilir isik yansimasi da olabilir auranin yansimasida olabilir biz yanlizca farkli alemden cinlerin varligini biliyoruz fakat benim gorusum belkide 18 bin alemdede yansima olabilir ve insanin tek musallati cinlerde olmayabilir melek seytan kavrami var bunlar 18 bin alemde de varlar fakat farkli bi döngü var yani kuranin temelde anlatilanlari 18 bin alem icin farzlari yanlizca ins ve cinnilere geciyor demekki digerleri iradesi Allah a bagli olan varliklar insan bu alemde cesetten kurtulur fakat azap veya mukafat gordugu alemler farklida olabilir Benim sahsi fikrimde bu yönde gayb genistir 18 bin alemden 1 inde yasiyoruz insallah imtihani gecer ve kurtulusa erwnlerden oluuruz vesselam