Abi nefs i yenmek icin zikir okumak ta dua okumakta yetmiyor en önemli şey irade zayifsa nefside dinlersin vesvesecileride Ben çogu işimi Hak rizasi icin yapiyorum Allah hakki icin uzerime farz gbi kilinan şeyleri uyguluyorum Allahin kuranda Anne baba hakki akraba hakkini gozetiyorum fakat şuan farkettim Demekki buda ögrenmeye vesileymiş iyiki yorum yaptin hakki gözetmek karşilikli iylik degil karsidaki insan kötü gelince bile ona iyi gitmekti evet bunu biliyordum fakat bilincinde degildim takvayi korumak icin her işte Allahtan sakinmak Allah hakkini gözetmek gerek Allah hakkini gözetmek içinde sıla u rahimden ayrilmamak gerek beni üzenlere selam diyip susmam gerekiyor iyikide konuyu açmışım ve bu hisleri yanlizca inşirah siler Allah insani rezil de eder zelilde eder bazan öyle hale girerki insan rezil oldugunu sanirsin fakat hak seni zelil ediyordur bununda bilincine vardiim şuan çok huzurluyum iylik yapip hakki gözetenlerin mukafati belki bu dunyada degildir karşdaki teşekkur etmeyecek fakat Ahirette rab onun hakkini gözettigin için mükafatlandirir ihlas ve takva Oldumu günaha sapsan dahi zelil olursun Allah ihlas ve takva duygusuyla tüm ümmedi muhammedi mukafatlandirsin ve vesile oldugun için teşekkur ederim
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etiketi unutmuşum sevinçten olsa gerek
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|