Alıntı:
metink Nickli Üyeden Alıntı
Biz insanlarında El-Bâki ismi şerifinden muaf olmamız gibi cinlerde bazı esma-i ilahiyeden muaf olabilir bu onların islam'a mükellef olmamasına delalet etmez. Bizi mümin bir aileden, o kadar canlı içinden insan olarak, o kadar peygamberler arasından Hz. Muhammed s.a.s'ın ümmetinden yaratmak zorundamıydı cenab-ı Allah hayır bunların hepsini Allah c.c. bize lutfetti e bunu başkasına lutfetmediği için Allah'a hiç adaletli değil diyebilirmiyiz haşa, Allah dilediğine verir dilediğine vermez. Biz cinlerden neden üstünüz sadece vucüd olarakmı e bildiğimiz kadarıyla bu cinler 13 yaşındaki bir çocuk gibi bir zekaları var ve enerjiler ve şekilden şekle girebiliyorlar. Biz cinlerden üstünüz bu üstünlük esma-i ilahiyedende olabilir ben bir üstad'dan böyle duydum ve bu bana mantıklı geliyor eğer aksini gösteren bir kaynağınız varsa memnuniyetle dinlerim.
|
insanin onlardan üstün olnasi bazi esmalardan mahrum olmalarina ispat degildir..
onlarin hangi esmalar oldugunu soylersen onun üzerinden gideriz,iddiada bulunan sensin kaynagi sen gostereceksin,
Soru:
1----hangi esmalardan mahrumlar?
2--- mahrum olduklari esmalari gosteren ispatlayan kaynak nedir?
3--- bunu söyleyen ustad kimdir?
4--- bu üstadin kaynagi nedir?
mübdei iddiasi ispatla mükelleftir
oyle ben şu üstaddan duydumla olmaz...