Alıntı:
vektor Nickli Üyeden Alıntı
Aleyküm Selam, öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sizin yazdıklarınızı çok iyi anladım ama bundan önce ki iş hayattımda ben 2 adet adak sözü vermiştim. Ama malesef ki borç ödemekten 2016 yılından beri adaklar bekliyor ve bu yüzden de olabilir mi? Şimdi şöyle geçmişi tekrar düşünüce ben söz tutamamış bir bireyim.
O aralar felçi bir dedem vardı ve anneannem ile yaşarken ona bakıyordum. Ancak bu borç evresi bitmedi.
Ben şunu sormak istiyorum sizlere;
Ben öldürmekten veya bir şeyin canını almaktan korkan birisiyim. 2 tane kurban kesmek yerine gerçekten günümüz şartlarında 2 kurbanın bedeli tutarında 2 aileyi doyursam uygun olur mu? Gerçekten bir canlının öldürülmesi ve benim yüzümden bunun olması vicdanımı paramparça yapar.
Cevabınız ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Dualarınız için de çok minnettarım.
|
Allah rahmet eylesin.Kurban adadıysan o kurban kesilmesi lazım diye biliyorum. Yine ayrıca fakir fukara doyur sadakan olur, ama adadığın kurban yerine geçmez o borç kenarda bekler diye biliyorum. Sanki alıp eline bıçağı koyunu karşıya hedef yapıp bıçak fırlatıyorsun da ben yapamam diyorsun. Bu iş keyfi bir mevzu değil. Allah için kesiyorsun.
Senin kafa baya karışık ama Allah hidayet nasip etsin. Hala ikilemdesin.Arada kalmışsın inanmak, inanmamak arası. Bu musibetler(tokatlar) biraz daha sertleşir o zaman gözün açılır. Peygamber efendimiz asm bile hidayet etme gücüne sahip değildi. Uyarabiliriz Allah için en fazla. Olay sende bitiyor çünkü, boğuldum diyorsun nefes alacağın yer secde, gidersin gitmezsin sana kalmış kardeşim. Uzun uzaya konuşacak bir şey yok senin eyleme dönüştürmen gereken şeyler bunlar.Selametle..