Alıntı:
Alavi Nickli Üyeden Alıntı
Beyefendi öncelik ile ben size şunu söyleyeyim.Birincisi ben ''Seyyidim'' demiyorum!SEYYİDİM!HEM DE SENİN ''BENİM PÎRİM'' DEDİĞİN SEYYİD 'ABDULKÂDİRİ GÎLÂNÎNİN SOYUNDAN BİR SEYYİDİM.BU ARADA DEDEM SEYYİD 'ABDULKÂDİRİ GÎLÂNÎ İLE BAĞIN KESİLDİ.BUNDAN SONRA DEDEMİN ÖĞRENCİSİ DEĞİLSİN!BUNDAN SONRA BURAYA AZU(VEYÂHÛD) BAŞKA BİR YERE BENİM İLE İLGİLİ BİR ŞEY' YAZMAYACAKSIN!SEN BİZİM SEVGİLİ DEDEMİZ HAZRETİ MUHAMMED MUSTAFÂNIN YOLUNU BİZDEN İYİ BİLEMEZSİN!Ne demek küfre girer bire ahlaksızlığa bak!Sen bir seyyide nasıl ''Küfür'' sözcüğünü kullanırsın!Haddını bil!Yok ''Agir şirk ve vebal'' imiş.O zamân senin haberin olmayan dedem Hazreti Muhammed Mustafâya gelen ''Oku!'' emrini bir kez daha bildiriyorum!Şeyh Bedreddîn ''Vâridât''ında dedeciğim Hazreti Muhammedin bir hadîsini yazdı.Hadîs şudur 'allâmayi cihân:''Rasûlullâhın,'Allâh vardı ve Onunla başka hîç bir nesne yoktu.' sözleri,Allâhın birlik aşamasından(Vahdeti vucûddan) daha üstün bir aşamaya denildiğine,işâret edildiğine ilişkin bir göstergedir.
Atam 'İmâm Şa'rânîyi bu işe karıştırıp terbiyesizlik etme!'İmâm Şa'rânî Hazretlerinin soyu Hazreti 'Âlînin Havle bint Ca‘fer el-Hanefiyye adlı hanımından doğan oğlu Muhammed bin Hanefiyyeye ulaşır.Pîri Türkistân,Türklerin İslâm Hocası 'Ahmed Yesivî de Muhammed bin Hanefiyyenin soyundan gelir.Atam 'İmâm Şa'rânî ile ilgili zerre kadar bilgin yok!Kendisi ile ilgili bütün bilgileri bâtinde ve zâhirde,öncesinde 2 rek'at salât ettikten ve ardından 100 kez salavât okuduktan sonra kendisinden öğrendim.Yeter be bize iftirâ attığınız!Yürüyün yolunuza!
Sen kimsin be nâsibî('Ehlibeyt duşmanı) '''İmâm Rabbânî'' denen pek muhterem zâtın adını benim yazımın altına yazabiliyorsun?!Bunu dedem 'Abdulkâdiri Gîlânînin duymadığını,görmediğini mi sanıyorsun?!
Torun dedesine buhtan edebilir mi?!Oğul babasına kara çalabilir mi?!Sen ne saçmalıyorsun?!Elinin yazdığını gözün görsün!
Sen dön de tevbe et bire nâsibî!
Bir kez daha söylüyorum gerizekâlı değil iseniz anlarsınız.ALLÂHTAN BAŞKA VARLIK YOKTUR!
Bundan sonra benim konularımın altına sakın yorum yapma!Son uyarım.
|
sen kimsin kendini bilmez ukala,gecen ay bana bakim yap Allah kitap askina, hak askina cok gunahlarim oldu cok zordayim beni yoldan cikaracaklar lütfen yalvariyorum diye yalvariyordun, bu gun seyyid oldun hemde şerif,sen seyyidligede serifligede kurban ol,haz. ömere hz. aiseye laf soyleyenden bir cacik olmaz,sen kimsin imami rabbani ye laf konusuyorsun dallama,sen bana seyh bedrettin denen pisligi savunuyorsun kazaskerlikten alininca osmanliya savas acti osmanlida yakaladi kellesini aldi,sen kimsin yok gavsul azam dedem,yok hz. peygamber dedem diye atip tutuyorsun,musallatlar senin kafani yemis
İmamı Şafi ra.
|