Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle şunu soyliyeyim hiçlik makamina ulasmis kisilerin yasadiklari tezahurleri sen simdi ikrar edersen bu küfre gider ki zaten hz. peygambere Allah demek agir şirk ve vebaldir...vahdeti vucut ibnul arabiye atfedilen ve füsusul hikemde yer alan bir olgu, fakat onun en atesli savunucusu imami şarani diyor ki müellifin yani şeyhul ekberin gercek el yazmasi fususulunu buldum,ortalikta gezen kopyalari ile karsilastirdigimda orjinalde olmayan bazi bilgilerin kopyalarda oldugunu gordüm diyor,yani vahdeti vucut kavrami o kitaba sonradan ilave edilmis,imami rabbani diyofki vahdeti vucut yoktur vahdeti suhut vardir diyor yani,vahdeti suhuda gore, "her şey ondandir." vahdeti vucudda "her sey o'dur." denilmesi fenâ halinin bir yanılgısıdir diyor....senin hz.peygamber Allahtir dendn büyuk bir yanilgidir,seyyidim diyorsan eger bu hz. peygambere buhtan etmektir,hz. peygamber bir cok kez ben fani bir kulum demistir,alavi kardas bir an once bu yanilgidan dön tövbe et...
|
sunuda belirteyim şia nin en büyuk yanilgisi sahabiler arasinda ayrimcilik yapip hizip ortaya koymasidir,hz Ali ye gosterdigi saygiyi diger 3 halifeye hz aise annemize gostermemesi cok buyuk ysnilgidir,3 halife aşerei mübeşşereinin icinde yer alir bunu bizzat hz.peygamber ikrar etmistir,buna ragmen şia hz.peygamberin ikrarini hice sayar,şia hz ali ile hz aişenin anlasmazliginda taraf olur,buna taraf olmak hic kimsenin haddi degildir çunku taraflarin ikiside "ictihat" sahibidir her ikisininde içtihadi dogrudur,yanliş olan taraf olmaktir ve şia asirlardir bu yanilginin icindedir,şia nin kötü olarak niteledigi hz. aişe en cok hafis rivayeti yapan kişidir,Allah CC ondan razi olsun