Alıntı:
beyazalim Nickli Üyeden Alıntı
Hani Rabbin meleklere: “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.” demişti. Dediler ki: “Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birini mi (halife) kılacaksın? Oysa bizler seni tüm eksiklerden tenzih ederek sana hamd etmekte ve seni takdis etmekteyiz.” (Allah) dedi ki: “Şüphesiz ki ben, sizin bilmediklerinizi biliyorum.” (2/Bakara 30)
Kimse kimseden rengi konumu gibi durumlardan üstun değildir En hayırlisi Takvada üstün olandır Melekler günahsız varliklar ancak emirleri yerine getirirler ancak kainat ademiglunun hizmetine verilmiş üstün ve şerefli kılinmış inandigımız iman ettiğimiz HABİBİM DOSTUM kainata gönderilen Peygamber efendimiz bile bende sizler gibi ademogluyum buyurmuş.....18 bin alem yaratılmış bilmediğimiz ama yaratılan en üstün varlık İnsandır
|
Attığınız ayette *Yeryüzüne halife kılacağım*
Geçmekte yeryüzünden kasıt dünyadır.
Ben insandan başka üstün varlık vardır demiyorum.
Ama insan seviyesinde veya insana yakın başka canlılar olma ihtimali de oldukça yüksektir.
Bu bakış açısı hatalıdır uzayda başka canlıların olması Kuran-ı Kerime aykırı bir durum teşkil etmez. İnsanoğlu 3 boyutu algılıyor 12 boyuta kadar gidiyor belki fazlasıda vardır niye Allahın yaratma sanatına sınır koyalım ?
nitekim Kuran'da işaretler vardır.
Yarın bir gün uzayda yaşayan bir bakteri dahi keşfedildiğinde ne diyeceksiniz ?