Alıntı:
gencdavetci Nickli Üyeden Alıntı
İyilikinede yeri beli değil çünkü bizim insanımız güç kulanmayi sever gider bombalarlar çıkacakları yoksada çıkarlar setin gaibten oldunu düşünüyorum gozumuzdeki perde gibi hata gozumuzdeki perde olabilir
|
Ben setin dünyada olduğunu düşünmüyorum.
Hz.Zülkarneyn'in Allah tarafından üstün ilim verlmiş zaman'da mekan'da yolculuk yapan biri olabilir, Kehf suresini okuduğumda o dönemdeki insanlara en güzel şekilde aktarmak için müteşabihat kullanılmış olabilir.
Güneş’in Kara Balçıklı Göze’de batması" dan bahsediliyor bu tanım karadelikler olabilir
"Güneş'in doğduğu yere varınca onu, ona karşı kendilerine bir siper yapmadığımız bir kavmin üzerine doğar buldu"
Mesela dünyamız güneşin ve radyasyonların yıkıcı etkisinden korunmak için van allen kuşağı ile korunuyor.
güneşten siper yapılmamış” bir yerden kastın “gölgesi olmayan” değil de “güneşin ve uzayın radyasyonundan korunmayan yer”
Olduğunu düşündüğümüzde,kara gözede batan güneş”in karadelikte batışı gibi mucizevi bir tanıma daha şahit oluruz.
Bu canlılar yardım isteyerek karadelikleri evrende bir geçiş yolu olarak kullanan yecüc mecücü hapsettirmiş olabilir.
Mesela daha ilginç bişey söylüyeyim Kuran-ı Kerim'de dağlar kazık gibi çakılmıştır denir.
Bu setin de iki dağ arasına kurulduğu biliniyor.
İşin ilginç kısmı Karadelikler de uzayın kazıkları olarak bilinir şekilleri itibari ile uzayda çakılmış bir kazığı andırırlar
Bu sivri çıkıntıların iki boynuz sahibi deyimi ile de uyuşması ayrı bir detay.
Kıyamette bu karadelikteki set yıkılırsa Yecüc mecüc tüm evrene bela olabilir..
Yine de en doğrusunu Yüce Allah bilir...