Alıntı:
HeartLess Nickli Üyeden Alıntı
Ben hiç bir islam büyüğüne bir şey demedim diyemem de haşa.
Sigarayı çeşitli örneklerle harama çekilmesinden bahsediyorum.
Yine söylüyorum ve söyleyeceğim sigara direk haramdır diyemeyiz öyle bir örnekte bulamayız. Sigrara haramdır diye bir hadîs ve rivayette yoktur.
|
Beyefendi yanılış anlamayın ammâ siz iyi misiniz?Türkia Türkçesini biliyor musunuz yoksa bilmiyor musunuz kuşkuluyum.Benim ile inâdlaşmayı kesmenizi şiddet ile istirhâm ediyorum.Hîç kimse çeşîdli örnekler ile sigaroyu yasağa(harâma) çekmiyor!Siz ne demek istiyorsunuz?Söyleyemezsiniz beyefendi!Sizin böyle bir hakkınız,salâhiyyetiniz ve sultanız yok!Ne demek örnek bulamayız ben yüz milyarıncı örneği mi vereceğim size?Siz ne hadîs 'ilmini biliyorsunuz ne de rivâyetin ne demek olduğunu!Beyefendi ne Kur'ânu'l-'Azîmu'ş-Şân ne de Sunneti'n-Nebiyyi Zîşân size târîh,gün,sâ'at verip böyle böyle bir madde çıkacak,bu çıkacak olan madde harâmdır demek zorunda değil siz Muslimân olduğunuzu savlıyor iseniz 'akl etmek zorundasınız.Beyefendi siz tıkanmışsınız.İslâm dîni,ilkeleri korunarak bütün çağlarda hattâ bir seyyid ve şerîf olarak dunyânın birçok yerinden toplanıp görüştüğümüz seyyidlere ve şerîflere de söylediğim vecih ile,dedemizin kanını taşıdığımızdan ötürü hakka dayanarak,salâhiyyet ile ve sultalıca şunu da ortaya koyuyorum yaşadığımız çağ son kertede hızlı bir çağdır dolayısı ile bizim dedemizin göğsünden zuhûr eden İslâmı biz torunları olarak en az ayda bir ''TECDÎD'' etmek zorundayız.Allâhın üzerine ant içerim kim biz torunları olarak dedemiz Fahri Kâ'inât,Zubdeyi Kâ'inât Muhammed Mustafâya(Allâhumma salli 'alâ sayyidinâ Muhammad va 'alâ âli Muhammad) ineni ve sevgili dedemizin arı duru dilinden çıkanları başkalarından iyi biliriz.Hattâ ''O'' başkalarının bilmediklerini de.BİR KEZ DAHA VE SON KEZ SÖYLÜYORUM!İSLÂMIN,İSLÂM FİKHİNİN ALTIN İLKESİ ŞUDUR KİM İNSÂNIN KENDİSİNE ZARAR VERMESİ HARÂMDIR!!!ONUNCU DUMANDA ZARAR VERİYOR DA BİRİNCİ DUMANDA ZARAR VERMİYOR MU?!BİRİNCİ DUMANDA TÜKÜRÜKLENMEYİ,SALGI DÜZENİNİ BOZUYOR SİZ KENDİNİZDE MİSİNİZ ARKADAŞLAR BEN KUŞKULUYUM.BİR SEYYİD VE ŞERÎF OLARAK SON KEZ SÖYLÜYORUM SİGARO HARÂMDIR!ÇUNKİM İSLÂMIN İLKELERİNE,İSLÂMIN FİKHİNE TERSTİR!İSLÂMIN İLKELERİ VE FİKHİ BUNU SÖYLÜYOR!NİTEKİM FİKHİN KURUCUSU,DÜZENLEŞTİRİCİSİ 'ÂLİMU'L-'ULÂMA MUHAMMED MUSTAFÂNIN TORUNU 6. 'İMÂM CA'FER ES-SÂDİK FİKİH SORUNLARINA HADÎSLER İLE ÇÖZÜM ARAR İDİ.SİGARONUN HARÂM OLDUĞUNU ÇIKARABİLECEĞİMİZ ÇOK HADÎS VAR.BU KONUDA DA BİR YAZI KOTARIYORUM OKUR İSENİZ BELKİM ÖĞRENİRSİNİZ.BUNDAN SONRA SİGARO HARÂM OLMADIĞINI SÖYLEYEN KÂFİRDİR,TEKFÎR EDİYORUM,NÂSİBÎDİR,'EHLİBEYT DUŞMANIDIR!KONU KAPANMIŞTIR!SAKIN KİMSE BENİM TAKMA ADIMI ANARAK VE BU İLETİMİ ALINTILIYARAK VEYÂHÛD BU İLETİMİ ALINTALAMADAN DOĞRUDAN,DOLAYLI AŞAĞIYA YANIT VERMEYE KALKMASIN VALLÂHİ BİLLÂHİ İLGİLİ MERCİ'LERE DİLEKÇE VERİRİM YETER BE!ZÂTAN MÛSÂ EROĞLU DENEN TERBİYESİZ İSLÂM DUŞMANI ŞEREFSİZ İLE UĞRAŞIYORUZ BİR DE BU KOFTAN KONU İLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM DAHA FİKİHTEN HABERİNİZ YOK.KONU KAPANDI.HADI SELÂMET İLE.