Lehv-i mahfuza ve kader?
Kafama takılan bi soru oldu.Insanin hayatı lehv-i mahfuzada yazili zorda olsa sadaka vererek dua ederek levh-i mahfuza az biraz değisir diye okudum burdan.Demek istedigim şu Kaderde benim ne zaman doğacagim ne zaman olecegim yazili.Kaderde ufak konularda yazarmı.Simdi kaderin değişmezligini ve lehv-i mahfuzanın degisirligini dusunur isek kader hayatimizdaki onemli konuları lehvi mahfuzda ufak ve diger konuları kapsar desek yanlis olurmu anlamaniz icin daha basit anlatim.Lehv-i mahfuzda benim yoldan gecerken kafama tas gelecegi ve benim ufakda olsa yaralanacagim yaziyor olsa ben evvelinde sadaka vermis olsam o lehvi mahfuzda silinir benim kafam kirilmaz sadaka belayi def eder hadisinden yola cikarak dusundum bunu.Eğer kaderimde kafama tas degecegi yazsaydi ne kadar sadaka versemde kafama o tas gelirdi cunki kader degismez.Burdan lehv-i mahfuzada en ufak adımın dahi yazdigini ama kaderin daha çok önemli evlilik olum dogum konuları oldugunu soylemek dogru olurmu.Firavun uzerinden anlatacak olursak firavunun basi bile ağrimamis diye okudum belki levh-i mahfuzada firavunun hasta olacagida vardi basinin agriyacagida vardi ama firavun 1 milyon insana yemek verdigi icin sadaka gibi oldugu için hastaliklar belalara ugramadi ama firavunu helak olup suda bogulacagi kaderi oldugu icin suda boğuldu.
Not.Yazdıklarım dusuncemdir dusuncemin dogru olup olmadigini ogrenmek icin buraya yazdim onun icin kimse yanlışsın diyip sacmalamayıp kızmasın yanlışsa doğrusunu yazsın.Bilmemek ayıp degil ogrenmemek ayıp
|