SELÂMÜN KAVLEN MİN RABBİNRAHİM;’’
Âyetini 1 defa okuyana 10 hatim sevabı verilir;
Bu Ayeti devamlı okuyanın sevabını akıl idrakten âciz kalır.
2. ‘’Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetini devamlı okuyana ALLAHÛ Teâla selam verir.
3."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın ALLAH C.C izni ile her kötülükten korunmasına vesile olur.
4."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayeti yemek yerken okunursa yenen yemek cennet yemeği olur.
5."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması ruhunu teslim ederken imanlı ölmesine sebeb olur.
6."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın cennet hayatına hazırlanmasına neden olacağı gibi dünyada iken cennet hayatı yaşamasına vesile olur.
7. ‘’Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetini devamlı okuyanlar cennetin her kapısından çağrılacaktır.
8."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın emrine dünyanın girmesine vesile olur.
9."Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın Esmaül Hüsnanın sırlarına vakıf olmasına vesile olur.
10. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın hatim sevabı almasına vesile olur.
11. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın ve dostlarının hıfzı himmetine vesile olur.
12. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okuyan insan kamil olma hasletine kavuşur.
13. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetini okumaya devam edenin mükafatını idraktan akıl aciz kalır.
Yani sevabı Rahmeti kadar sonsuzdur.
14. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın ALLAH C.C dostları arasına katılmasın vesile olur.
15. ‘’Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin her okunması cennete bir ağaç dikilmesine vesile olur.
16. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayeti'nin devamlı okunması Cennet diyarında okuyan için köşk yapılmasına vesile olur.
17. ‘’Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın ruhunun doymasına ve huzurlu olmasına vesile olur.
18. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın sıkıntılarının yok olmasına vesile olur.
19. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın ilim sahibi ve edebli olmasına vesile olur.
20. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın hatip olmasına vesile olur.
21. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın sırrı eşyaya vakıf olmasına vesile olur.
22. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması hastanın şifa bulmasına vesile olur.
23. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insann cennet ehli olmasına vesile olur.
24. "Selamün Kavlen Min Rabbin Rahim’’ Ayetinin devamlı okunması insanın cehennemden kurtulmasına vesile olur.
.