Allah askina hangi ayette hangi hadiste yaziyor Allahi 7 24 anmak lazim her iste Allah hakkini gozetmek lazim her yemek yemekte bile Allah rizasi icin yemek icmek lazim Aldigin her nefeste Allah hakkini gozetmek lazim neydi takva takva Allah tan sakinmaktir kuranda sadece namaz kilin ibadet edin yazmiyor Allah tan sakinacaksin birinin haksizligina ugradiginda hasbinAllah nimel vekil diceksin Allah a birakacaksin Vallahu sedidul ikab diyip susacaksin Allah hic bi ayette kul intikam alsin demiyor ben gormedim sahsen Allah Affedicidir Affedenleride sever mumin Yanlizca Allah a tevekkul eder ve Ona haksizlik yapilsada affeder sen merhamet edip affedersen Allah ta ahirette muhafatini verir Vallah u zulfedlil aziym O lutuf sahibidir her serde hayir vardir fakat o hayri gormek lazimdir bazen serlerin icinde oyle bi hidayet vardirki o musibete sukredersin Kadesim sen daha Allah aski ile tanismamissin ibadet sadece gunun bi saati degildir her saati dir namaz sadece farz degildir Allah c.c namaz ile kulu kendine yakinlastirir sen bu bilincte olsan Her an Allah a gidersinn vallahi namazni husu icinde kilan her mumin secadesinin uzerinde nur vardir bunu ben kendim goruyorum Namazi yanlizca farz oldugu icin degil Mecburi oldugu icin degil sevgiliye bulusma ani diyip namaz kilacaksin bile isteye kendi rizan ile vay anam gun 24 saat bi saati Allah in obur sqatlere Allah karisamaz muslumani dinden cikarir bu laff peygamber efendimiz zamaninda musriklerde bunu diyordu Allah yanlizca ibadette var obur islerimize karismasin diyorlardi ve hepside kafir kaldi aklini basina al ve tovbe et
Resulullah sav buyurduki 'herkim kendisine fayda veya zarar giderdigine inanarak muska takarsa Allah onun hayatta hiçbir işini tamamlamasın başka bi rivayette ise 'kim muska veya temime takarsa Allah'a şirk koşmuştur . (Ahmed. 17372 ,Ahmed 16781.Elbani 492.)
|