Gerçekten harika yorumlar var cümlenizden Allahrazı olsun...Ben bu tarz konulara şu şekilde yaklaşım gösteriyorum...Okumalar esmalar vs ler hadim hüddam elde etmek veya bir maceraya atılmaya gerek olmadığını düşünüyorum..
Biz adem oğlu olarak ibadetlerimizi zikrimizi esmalarımızı niyetlenirken hep sadece Allahrızası için yapmamız gerektiğini düşünüyorum..Sıkıntımız mı var sadece Allahu tealadan isteyeceğiz..Ha Allah nasip etti hadim geldi hüddam geldi Allahın takdiridir..Nasip ederse olur..
Bağzen paylaşımlarda görürüm şu esmaya başladım yok şu kavim sıkıştırdı yok şu cin peri geldi Allahın kelamlarında sıkıntı olmaz beden ne kadar istiyorsa çekiin zikrinizi Ama sadece Allahrızası için bizleri koruyan kollayan sadece Allahtır...Hadi hadim hüddam karşınıza dikildi ne diyeceksiniz ne yapacaksınız...
şimdi bu tarz konularda nefs ve şeytan işide devreye girer sen hadim hüddam elde edeceğim diye yap ibadetini yap yap 1 gün iblis karşınıza çıkar ve derki bütün ibadetlerin yanlız benim için yaptın der o yüzden kalbiniz ve niyetiniz her daim Allah için olsun..Bir isteğiniz bir niyetinizde varsa Allahtan isteyin o bir şekilde niyetinize cevap verir...Slm ve dua ile
|