Alıntı:
Sirri Nickli Üyeden Alıntı
"İstiğfar ettim de kurtuldum sanma o istiğfar da başka bir istiğfara muhtaçtır."
Ben istiğfar edince insanda hal gereği rahatlama olur işte bu rahatlamada bir yanlışa sebep olur endişesi ile istiğfar istiğfara muhtaçtır anlamı çıkıyorum.
Sizler ne anlam çıkıyorsunuz bu cümleden.
|
---------------------------------------------------------------------
Bu konularda pek bilgim yok o nedenle çok söz sözlemem fikir beyan etmem çok da doğru değil ama...
"Münir Derman" hocanın bütün kitaplarını okumaya çalışan anlattıklarını birazcık da olsa ucundan köşesinden anlamaya çalışan onu çok da seven biri olarak hocanın ne demek istediğine yorum yapmak isterim....
Münir bey ,bence şunu demek istemiş...
Kötü bir iş yaparsın için rahat etmez tövbe edersin "bir daha yapmıycam "dersin ...Af dilemek istersin kalbinden en derinden en içinden samimi bir şekilde istiğfar yaparsın buna eyvallah...
Ama... bizlerin bazısı yanlışı yapıp tevbe edip istiğfar ederiz... onu da gerektiği gibi içten yapmayız..... istiğfar yaptığı samimi olmalı eğer samimi içten olmaz ise o kişinin yaptığı samimiyetsiz istiğfara da samimi bir istiğfar lazımdır...
Bu arada 10.Muharrem Aşure günümüz kutlu olsun...
Allah Allah nimeti Celilullah, bereketi Halilullah cümlemize şefaat eyle Ya Allah Ya Allah Ya Allah...
Allah pişen bütün aşure lokmamızı kabul eyleye..AMİN