Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
SORU:
Gayrimüslimlerin kul hakkında sormak istiyordum. Ben dinimi bilmezken yediğim bir kul hakkı oldu. Allah’ın bana etmiş olduğu hidayetten sonra dinimi öğrendim ama “kâfirin hakkı ödenmez ve o senin imanını alacak” diyorlar. Bu nasıl oluyor hocam? Ben imanla ölsem kâfirde hakkım var diye o benim imanımı alıp cennete girecek, ben de ebedi cehennemde mi kalacağım? Bir açıklık getirebilir misiniz?
Tarih: 20 Aralık 2010
CEVAP:
Öncelikle “kul” olmaları açısından Müslümanlarla gayrimüslimlerin hakları arasında herhangi bir fark olmadığını söylemek gerekiyor. Bir Müslüman, kendi dindaşlarının haklarına riayet ettiği gibi gayrimüslimlerin haklarına da riayet etmeli, onların haklarına tecavüz etmekten şiddetle kaçınmalıdır.
Sorunuza gelince: Kâfirler asla cennete giremeyecektir. Fakat böyle birinin hakkını yediyseniz ve dünyada iken aranızda bu konuyu halletmemişseniz ahirette hakkını sizden alır. Bu, onu cehennemden çıkarmaz ama hakkın durumuna göre sizi cehenneme sokabilir. Fakat “imanınızı” alacak diye bir şey söz konusu değildir. Bu yüzden ebedi olarak cehennemde kalmazsınız.
Fetva.net ten alintiladim
Ve ekliyorum tekrar ben kafir hakki muslumana helaldir yenir demedim dikkatli okuyan ne demek istedigimi anlar vesselam
|
Allah diyorki ben kul hakkina karismam aranizda halledin diyor,ben dunyada gavurun hakkini yedim öldük,huzura ciktik nasil haklasip helallesecegiz,gavur hakkini istiyor bende odeyememiyorum ne olacak nereye varacak isin sonu.....o cevap diye yazdigin fetva neti falan bosverin fikih kitaplarini acip okuyun,sozun sonunda o lafi bende soyluyeyim bari ne olacaksa,vesselam.......
NOT: O fetva net dedigin yer suleymaniye vakfina ait bir site sitenin yöneticisi Abdülaziz Bayindir denen şahis, bu şahsin en kücük gunahi Allah gaybi bilmez demesi, lutfen alinti yaptiginiz yerleri iyi irdeleyin internette her dini gorunen siteye inanmayin bir cogu insani dinden cikaracak konulari empoze ediyor