Alıntı:
1915 Nickli Üyeden Alıntı
1. O zaman bir şey iddia ederken kanıtlarla konuşacaksınız. Benim kızma sebebim arkadaşın pek yaygındı şeklinde konuşması. Diyorum ki yaygın olduğu iddia ediliyorsa sayısı, nüfusa oranı, yapanların Müslüman mı Gayrimüslim mi olduğu araştırılarak söylenir. Toplumun hepsi zan altında bırakılarak Müslümanlar itham edilmez. Kaldı ki bu zamanda bile ahlaksızlıklar bu kadar fazlayken bile kimse kimseye bir şey itham edemez bilgi sahibi olmadan.
2.Germiyanoğulları çeyiz yoluyla, Karesioğulları kendi isteğiyle diğerleri askeri olarak ele geçirildi. Diyorsun Avrupa'yla işbirliği kurmuş Osmanlı bunları yenmek için ) Hani nerede dediğin şey?
3.Maaş aldığını bile bilmeden konuşuyorsun. Hanedan üyesi olarak alıyor. Aldığını da hayır işlerine kullanmış. Hem Osmanlı Kanuni zamanında en parlak dönemini yaşadı. Hürrem Sultan'ın kocası Kanuni seferden sefere koştu. Gören de sarayda yattı zannedecek Kanuni'yi. Bırak da o Hükümdarın eşi hayırsever kadın bıldırcın eti yesin. Asker açmış. Bunu diyen adamın o zamanki tımar sisteminden haberi yoktur. Yeniçeriler bile parasızlıktan isyan etmemiştir. Neye dayanarak söylüyorsun bunları?
4.Benim dediğimi Google'a bakıp bana anlatıyorsun. Ne alakası var Hulagü ile Emevi'nin onu soruyorum. Emeviler 8. Yüzyılda yıkılmış Hulagü 400 yıl sonra işgal etmiş Bağdat'ı.
|
Konuyu yazan benim.
Şöyle yazmamı mi isterdiniz?
Osmanlı Hanedanlığı ile hüküm süren Osmanlı Devleti Şeriat ile yönetiliyordu ve her şey güllük gülistanlıktı.
Burası havas sitesi. Kaynak istiyorsanız, Osmanlı’nın resmî tarihçilerinin kayıtları var.
Osmanlı Arşivi açık.
Üniversitelerin kütüphaneleri şimdi, yurtdışı kütüphaneleri ile arşiv paylaşıyor.
Yayınlanmış ve dava edilmiş, davanın reddedildiği belgeli kitap da var.
Ama ben yineliyorum.
Osmanlı Devleti Şeriatla yönetiliyordu ve her şey güllük gülistanlıktı.