Alıntı:
La Tahzen12 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bana gore insan oglu herzaman gaflet icerisindedir cehhennemi tam manasi ile anlamis degiller bilmek 1 seydir anlamak herseydir hissetmek ise bambaska biseydir bana gore kisi once Allah ile muhabbeti saglamalidir Aşk ile baglanmalidirkii cehennemden degilde Allah in huzurundan kovulmaktan korkmalidir Once muhabbet sonra korku insan sevdigi onu gormek istemez ve kovmasindan korkar yani tevekkul lazim tefekkur ilede sevgiyi buyutmek lazimm benim dogrum bu cunku Allah seni korkutmak istese kalkip sana ozel korkutma mucizesi vermezz korkutmak icin cehennem vaaadi korkmak icin yeterli gelmezmi kurandaa hemen hemen butun surede Allah benden sakinin ve size cenneti vaad ediyorum diyor Benden sakinin diyor tevekkul edin diyor teslim olun diyor korkmak icin bunlar yeterr Allah korkutmaz istese helak eder Allah her dilegini yerine getirmez Once sikinti verir sonra benim icin sabret der taaakii nimet verdiginde sukur etmenden emin oluncaya dek imtihan bitince zikirden ibadetten tembellik etmedigini gorunceye dek ve sozlerinde hayir var ise bu Allahtandir yanlis bisey varsada bu nefsimdendir vesselam
|
Benim bildiğim ins şeytanlar Allah'a inancı götürmek için korku atıyorlar ( bu korku dediğim enerjisel anlamda korku) mesela la ilahe illallah dersen enerjisel anlamda korku zor yersin. Şimdi madem ins seytanlar inancı götürmek için korku atıyor Allah da inandırmak için bizzat kendisi korku atabilir ? Bu mümkün demek istiyorum ama ne bilim Allah korku atsa ne olur bunu istemek beddua mı bilmiyorum.