Alıntı:
yavuzsozmen Nickli Üyeden Alıntı
ben sana ben arifim demiyorum 2.kez söylüyorum. seninle benim mizacım nedense çok ters. Tartışma oluşturuyorsun genelde. Allah riyadan korusun; zamanında bu yaşadığım kat be kat fazlasını çok fazla ibadet ile meşgul olunca da yaşadım ki kabz hali olduğunu düşünüyorum. İşi gücü bırakıp o kadar çok fazla ibadetle riyazet ve mücahede ile meşgul olmuştum ki göğsümün üstünde bir yumru halinde şiddetli bir sıkışma ve hiçbir şey yapamayacak hale geldiğimi hatırlarım. bu hali arifler ve salikler yaşadığına göre ve salikinde ne manaya geldiğini biliyorsan zikir ve ibadetle meşgul birisinin de yaşaması normaldir. Kabzın seviyeleri vardır illa ki. Ki şöyle düşünüyorum Allah (c.c) kişiyi kendine yaklaştırmak için bir çok kimseyi bu hale sokabilir. Oradan buradan okuyup da gözünde olayları ve kişileri fazla büyütme ve tabii kendini de fazla büyütmemeli insan. Burada bir soru sordum cevap almak isterim. Tarikat mensubu bir çok kişinin bu hali yaşadığını bilirim duyarım.
|
yahu yürü git isine sen kabz halini bildigin yok,kurani tecvidle okuyamayan adamda kabz hali olur mu? guldurme kendine...goğsundeki o sıkısma gögsune yel girmis ondandir...