Alıntı:
sancar1979 Nickli Üyeden Alıntı
hocam simdi osmanli saygimiz sonsuz imanlarindan ilmindede süphemiz yok, sonucda onlarda insan ve görevleri itabari yükleride agir kendi nevislerini tatmin etmek icin yapmamislardir, devleti aliye nin islamin halifesi baki kalsin diye kendi evladini bile veda edebilecek bir mertebedelerdi ,
bizim cocuklarimizin kolu cizilce doktora kosuyoruz ,
onlar kendi nevisleri icin bunlari yapdiklarini sanmiyorum,
biz simdi kendi nevsimizi tatmin etmek sirin gözükelim heybetli gözükelim rizkim artsin felan fismekan , Allah dan istemek yetmiyor araya ecinni sokmak ne kadar dogru ?
bir sifa sorunu yok , dert tasa yok ? sirf kendi arzulari icin bana biraz tuhaf geliyor,
ben hic bir ayette veya hadisde görmedim cinler insanlarin emrine tabidir diye yanlisim da olabilir bu konuda,
öyle olsaydi Peygamber neden kullanmadi ?öyle bir sünnet yok ?
bence kendin icin bile yapiyorsan bir sihir veya büyü günahi ne kadardir bilemem, baska birisinin idaresini etki etmek tamamen baska birsey tabi onun kul hakkina tecavüz var,
|
burada benim fikrim senin fikrin olmaz,eger cok sorgulayacaksan bunlari aciklayan kitaplar var o lari alip okuyacaksin,buradan cevap vermek cok zahmetli...hz peygamber kullandi mi sorusu insn ben herhangi bir konuda onu olcu gostermek veya nispete koymayi hic hzzetmiyorum,sanki her seyde onu tam taklit ediyoruz gibi hemen onun adi veriliyor,bende diyorum ki o peygamber ölüyü dirilten ayı ikiye bölen peygamber ihtiyaci varmiydi boyle seylere, madem olcu hz. peygamber sav, kim onun gibi 30 metrekare evde yasiyor,kim onun gibi yüzune iz birakan hasir üstunde yatiyor,kim günde sadece 3 hurma yiyor, o hic domates yemedi biz niye yiyoruz vs vs vs.