Para Nedir Din mi? Şeytan mı? Cin mi?
Para yaşamımızda çoğu problemi çözen varlığı mutlu eden yokluğu sefalete sürükleyen hasta eden ölüme kadar götüren bir varlık olması hasebiyle maneviyata bakan yönüyle sorularıma cevap arıyorum fakat iyice işin içinden çıkılmaz hal aldı yazma ihtiyacı duydum.
Para Olduğunda ;Mutluyuz,huzurluyuz,Allaha şükrederiz,İyi beslenmeye başlarız sağlık problemimiz azalır ve vucudumuz denge bulur ,fakirlere yardım ederiz ,borçları öderiz geleceğe güvenle bakarız ,ihtiyaçalarımızı hızlı bir şekilde karşılarız,Lüks arabalara biner çocuklarımız daha iyi eğitim alır,Hastalanırsak en lüks doktor ve hastanelerde şifa arar ömrümüzü uzatmaya çalışırız vs ...sayamayacak kadar çok faydası vardır
Para Olmadığında ;hem şahsımızda hem ailede huzursuzlık başlar ,Yeterince Beslenemeyiz endişemiz artar,hayat yormaya başlar,Bir an önce hayatımızın sona ermesini bekleriz,Aynı camide saf tuttuğumuz kişilerle kendimizi kıyaslarız neden ben fakirim bu zengin aynı ibadeti yapıyoruz deriz Allahım neden herkese veriyorsun bana vermiyorsun demeye başlarız,buda bir imtihan deyip daha fazla dua ve zikir çekeriz,Kimi der ki çok çalış kimi derki nasip olmazsa olmaz kimi der ki istediğini yap olmayınca olmuyor
Parayı insan hayatından çıkardığımızı düşünelim her şey anlamsız gelir her halde
O ZAMAN PARA NEDİR?
TAPILAN FARKLI BİR DİN Mİ?
İNSANLARI SAPTIRAN YA DA AZDIRAN ŞEYTAN MI?
ÜZERİMİZE MUSALLAT OLAN CİN Mİ?
YADA NEDİR NASIL BAKMAK GEREKİR KONUYA ben kafayı üşütmeden yardımcı olacaklar için şimdiden teşekkürler.
|