Alıntı:
tetse123 Nickli Üyeden Alıntı
Ahir zaman evliyaları 5 vakit namaz kilanlardir diyor hz ali. Her sevap günah Allah ona göre şekillendiriyor. Toplum içinde olmazsan yukarıda yazdığım gibi olursun. O yüzden yanlış düşünce kardeşim ama her koyun kendi bacağından asılır sen bilirsin. 10-20 yıldır insanlardan kendini soyutlamis magarada yaşayan amca vardı YouTube'dan araştır. Güzelse sana uyuyorsa yaparsın
|
Evet Ahir zaman evliyaları 5 vakit namaz kılanlardır demek eski zamana göre daha imtihanlı ve sevaplı manasına gelir. Yoksa nefs-i emmare ile karışık nefs-i levvamede olan birisinin evliyalığından söz edilemez. Her insanın imtihanı ve imtahana karşılığı farklıdır. O yüzden yok evliya birine yardım etmemişte yok evliya birinin ayağını görmüş şehvete kapılmışta neyse ne. Bu zamanda şehvete düşmemek için teknolojik cihaz bile kullanmaman icap eder. Kaldı ki bir insan 10 saat çalışıp yiyip içip işi düzgün yapmak için 6 saat uyuyupda nefsi levvameden yukarı biraz zor çıkar. Biraz daha geniş düşünmemi sağlayacak cevaplar verirsen bende fikir almak isterim elbette. Söylediğin adamı izledim. Adam mağarada ne yaptı bilmiyorum fakat bana bir tesiri olmadı adamın konuşmaları. Ferrarisini satan bilge gibi gidip dağın başında yoga yapmanın bi anlamı yok. Dünya saadeti peşinde değilim.
Alıntı:
Havascii0606 Nickli Üyeden Alıntı
Niyetin isteğin varsa gerisi kolay elbet okursun Rabbim kabul etsin inşallah
Bu gibi şeylerin bahanesi olmaz unutmayalım.
|
Bahane kısmını anlamadım bana yol gösterecek olan lazım. yoksa rabbime bir yandan dua edip bir yandan da yan gelip yatmıyorum şuan ki koşullarla gayretim var ki rabbim bir ciddiyetsizlik ve samimiyetsizlik bulmasın bende.