[QUOTE=imas;485392]
Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
ben her tarikatin sohbet ehillerinin sohbetlerini vaazlarini dinlerim 6 yil iskenderpaşa gecmisim var,sadece nakşi halidi olan her devrin adami işine geldiginde her kıliga giren iftira bile atan bir kısı var ve onun soyledigi bir uydurma olan """azap melekleri kişiyi azaba gotururlerken,kişi ben nakşinin halidi kolundanim diyince azap melekleri kisiyi azaptan alip cennete götürürler""" safsatasina inanmadigim gibi,sende benim dediklerime inanmayabilirsin...
|
Bahsettiğin kişiyi az çok tahmin ediyor ve ifsadı hayrını geçti diye düşünüyorum fakat bu tür kişilerin sözleri üzerinden bir birimize laf sektirmeye gerek yok. Zira konumuz o şahıs yada nakşilil yahut kadrilik değil, ki ben hem nakşiyim öte yandan pirim hizblerini okumam hasebiyle muhabbetim sebebiyle kadriyim şazeliyim ehli beyt aşkım çok baskındır tuhaf gelecek ama ben ehli beyt sevgisi aşkı bir tarikat olsa benim için bu adam tarikattan derler. Daha foruma girmeden önce kerbalaya nasıl giderim diye araştırma yapıyordum.
Yani ehli sünnet olduktan sonra hepsi bizim yolumuz. Bizim için belirleyici ölçü tarikatı aliyye değil ehli sünnet bel cema'a'dır.