Alıntı:
Enes23 Nickli Üyeden Alıntı
Geçenlerde formda el verme, Ocak gibi durumların olmadığına ilskin bir makale okumuştum. Acaba gerçeklik payı nedir. El verme veya Ocak var mi ? Bilen biri cevaplarsa sevinirim
|
El verme yok kardeşim. Tarikatı aliyye de inabe var. Öteki türlü her ilim için icazet vardır. İcazet verilir. Bunlar dışında ocaklık vs tarzı şeyler şamanizmden kültürümüze geçmiş, o tarz makaleler ben de okudum. Çoğunun içinde cinler var.
Bir tane orta Asyalı büyücü kadın var adını yazıp forumu kirletmek istemem. O çok detaylı anlatıyor. Ocaklık işlerinden yani işin esası kuran ve sünnet dışındaki işlerden uzak durmalıyız ki sonra pişman olmayalım. Bak sana bir şey söyleyeyim. Benim bir dayı vardı. Ama Salih Memişoğlular falanlar Filanlar şu günümüzde gördüklerin eline su dökemezlerdi havas ilminde. Adam zaten Sami efendiye bağlıydı. Hatta bu çok manevi hallere de Mazhar olmuş yabancı bir kadına baktığı için kaybetmiş. Ki onun babası Ömer dedem yani babamın babası cinlere mercimeği yoldururmuş. Küçükken 6 yaşındayken birisi gelir buna ilim öğretirmiş kim olduğunu bilmiyor kimse. Üç yüz talebesi varmış velhasılı o dedemiz büyük veliymiş. Fakat o dayımız başka birisinden huddem ilimlerini falan öğrenmiş. O bana ölmeden önce gel sana el vereyim dedi. Ben düşündüm o zaman bana çok faydasız bir ilim gibi geldi bakımcılık vs. Şimdi düşündüğümde onun için çok korkuyorum. Kendi çapında dikkat ederdi. Trilyon verseler büyü yapmazdı ama bakınca şimdi bazı uygulamalarının İslam'a uymadığını vebale girdiğini düşünüyorum ve iyiki el almamışım diyorum. Allah'a şükrediyorum. Güzel kardeşim. Ben ya o küçük yaşlarımda onun Türkçe bütün kitaplarını okudum. Gizli ilimlerin orijinalinden şemsul maruf denilen içinde çokca sihir olan kitaptan kenzul havasına kadar. Allah beni el almaktan korumuş. Bana falan kitapları al gel sana el vereyim dedi. Bakarız dedim savdım başımdan. Şimdi şükrediyorum. Hem de nasıl şükrediyorum bilemezsin. Rukyeyi şeriyye bize yeter de artar tedavi de.