Alıntı:
sancar1979 Nickli Üyeden Alıntı
abicim sen yoruyorsun,
anlamak istemiyorsun galiba , senin dedigin niye inanayim, hocaya inanma diyorsun sana niye inanayim ?
sana anlatmak amma zor , ayni delikden bakim duruyorsun,
ben ne diyorum sen ne diyorsun ,
senin ilmin bilgin yetiyormu helali harami belirlemek icin ?
Kuranin neresinde yaziyor ? ozaman burdaki forumdaki havas olmi yazilan cogu palavra diylelim, niye okuyoruz ozaman palavralari,
Birak gözünü seveyim, herkez kendi karina isine ne geliyorsa
kazigi o tarafa ceviriyo,
dogru bir tanedir iki tane dogru olmaz anladinmi
|
Sancar amma da zor adamsın. Adam sana sadece Kur'an'a bak kendi kafana göre tefsir et demiyor. Sünnete de bak diyor. Çok basit. Ben ehli tarikim ve kuran ve sünnetle tedaviyi savunuyorum ve kuran ve sünnete uymayan tedavileri de reddediyorum.
Önce havas ilmi nedir onu öğreneceksin. Havsa ilmi deyince içine hadimde huddem de vefkte tılsımda remilde ebced cifr bir sürü konu giriyor. Biz havassul kuranı savunuyoruz. Allahın ayetleri surei şerifler ve yine esmai husnanın ve anlamı bilinen şifanın sadece Allah'tan beklendiği meşru tedaviyi savunuyoruz.
Tedavi de ölçüyü hocalar değil ehli sünnetin şerefli alimleri ümmetin büyük fakihleri muhaddisleri müfessirleri belirlemişler. Demişler ki;
1. Allahu Zülcelalin isim ve sıfatları ile yalnız Allah'tan şifa ve yardım isteyerek yapılacak.
2. Arapça yahut anlaşılır anlamı bilinen bir dilde yapılacak.
3. Rukyede rukyeci de vesile olarak görülecek ve hakiki şifayı verenin Allahu Zülcelal olduğu bilinecek.
Şimdi bu söylenilenleri avamda anlar herkeste anlar. Yani sen falan takva ve Zahid kılığına girmiş belki de Allah'ın düşmanı bir adama gideceksin. İnsanları kılık ve kıyafeti ile kandıran takva görünen rahmani işlem diyerek büyü yapan bir sürü adam var. Yaşayanlardan dinledim ben.
Adamın facene baktım sarıklı Cübbeli. Büyü yapılmış bir seydimizin nufuzundan faydalanmak için mekanında kalmasını söylemiş. Sorsan beş kişi sabaha kadar savaş yapıyoruz diyorlar. Namaz kıldığını görmedim diyor. Veya çoğu namazları kıldığını görmedim. Sabah 11de gelirdi. Akşama kadae veya bazen sabaha kadar dururlardı diyor.
Bak falan hocadan filan hocadan benden imastan veya bir başkasından değil Büyük fakihlerden ulemadan ilim sahiplerinden yada onların görüşlerini nakleden kişilerden kaynak veren sağlam hocaefendilerden öğreneceksin.
Sen celbi soruyorsun. Bak hadisi şerif net.
İkincisi. Bu ihtilaflı bir konu değil. Ama mesela ayeti kerime ve duaların yazılması muska şeklinde şifayı sadece Allah'tan isteyerek takılması görüşü ihtilaflı bir konu. Hem çok büyük fakihler ki aralarında sahabe efendilerimizden kimselerde var caiz değil veya caiz demiş. Ama Cumhur ulemaya göre caizdir görüşü var. Şimdi burada ister caiz değil diyenin görüşünü tercih et ister caiz diyenin ama tekfir etme. Gayet net anlaşılır anlatmaya çalıştım ve de zorlama.
Cahilsen cahilliğini savunma. Bilgili isen kelime oyunları yapıp yine cahillik sergileme. Kafan çok yorgun bazen sırf yazmak için yazıyor cevap yetiştirmeye millete laf sektirmeye çalışıyorsun.
Rüzgar çocuk bile bu forumda bunu yapmadı ne. Rüzgar estirmek istiyordu
ama senin yaptığını yapmadı.