Alıntı:
Kekik kokusu Nickli Üyeden Alıntı
İlk önce şunu söylemeliyim ben bu konularda hiç bilgisi olmayan aciz kulun tekiyim böyle olduğum halde size sorduğunuz konu hakkında tüm iyi niyetimle bir kaç şey söylemek isterim....
Şimdi bir çok kişi size "neden söyledin,niye açık ettin tüh bir daha olmaz kaybettin sırrını " falan diyecek belki de haklılar onu bilemem bilmediğim yetkili olmadığım konuda da polemiğe girmek de istemem ...
Sdece bir kul olarak bir ablanız olarak size şunu söylemek isterim....sırrınızı söylediğiniz buraya yazdığınız için çok da sıkmayın canınızı bunu görmüş olmanızın size söylenmesinin size dair bir hikmeti vardır diye düşünüyorum..
Sizin de bu güzelliğin ne olduğunu anlamaya çalışmanız gayet normal belki de olması gereken bu...belki bu konuda çabalamanız lazım size çabala Kur ' ana bak deniyor ...niyetinizi Allah bilmiyor mu? genç dostum Allah niyete bakar...sen araştıracaksın anlamaya çalışacaksın ..sana bakılacak bununla ne yapacaksın ne kadar değer vereceksin..eğer sınavdan geçersen yenileri gelir sana bunu anlayıp sindirene kadar yeni şey gelmemesi sana süre tanınmasından algılaman için..ha niyetin kötü olursa önemsemezsen bir daha gelmez tabii..ama niyetin iyi olursa değer verip çaba gösterirsen bunun devamı sen buraya yazsan da yine gelir..ama bence bundan sonra gelenleri buraya yazma sende kalsın ya da çok güvendiğin bir hocaya sor ..unutma küçük sırrı tutamayana büyük sır verilmez...
Ben sana benim bakışıma göre akışı yazdım yani hepsi senin çabana göre...
Böyle şey olursa bu kelimeler tek tek yada cümle olarak Kur an da var mı? nerde geçiyor ?anlamları ne? ya da esmalar da bulabilir miyim? diye araştır ...ve bence oraları o sureleri esmaları özel olarak oku..sonuçta kur an okuyoruz...yani sana söylenenleri Kur an ışığında araştır...
Mesela sana söyleneni tek tek ele alırsak ..... " Vehhabu" bunu Vehhabilik diye de anlayabilirsin ya da esmalardan "Vehhab" olarak da anlayabilirsin sana önerim esmalar ve kur an ışığında araştır...böyle bakarsan
"Vehhab" Allahın (C.C)isimlerinden biri ...
"Mubin" Yasin suresinde çok geçiyor ve "Mubin duası" var...
Bunları okuyabilirsin bunları araştırmalısın diye düşünüyorum..oku anlamlarını öğren üstüne düşün anlamaya çalış ...ama dediğim gibi esmalar ve Kur an ışığında başka şekilde değil...sen Kur ' ana sarıl....başka yola sapma ...
Güzelliğinin devam etmesi dileğiyle ...
|
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Burada bunu ne için verdiklerini , neye yaradığını söylemedim soyleseydim o zaman dediğiniz gibi bu sır olarak kalmaktan çıkardı. Kuran da belirtilen çoğu şey hala sır olarak duruyor. Ama biliyor muyuz evet. Anlamı konusunda tek bulabildiğim vehhab esmasi ve mubin kelimesi birleşimi bu Türkçe olarak bol bol açıkça veren anlamına geliyor bunun dışında bir anlama sahip mi onu merak ediyorum çünkü nedeni ile bağdaştırmaya çalışıyorum