Valla hocam severek yapmak istediğim bir bölümde okuma niyetindeyim. Kan kokusu miğdemi bulandırır. Hastahaneler beni gerer ben bu 3 bölümden aşçılığa yönelebilirim. Zira bu aşçılığın 12 kademesi var en üst aşçıbaşı en altı komi. Yani işimi iyi yaparsam yükselmem için dgs ile tekrar 2 yıl uzatıp bir bölüm okumama gerek yok. Bu meslekte 4-5 güzel yere girip çalıştığım zaman komi olarak kalmam yani rütbe atlarım ki böylelikle hem maaş hemde tecrübe artmış olur. Ben mantıklıca olarak önü kapalı bir bölüm istemiyorum. Yani aşçılık haricinde diğer 2 yıllık bölümlerin önleri kapalı ve pek çoğu sadece belirli bir yere kadar gelişiyor. Ve her zaman 4 yıl okuyan adamlara bağlılar. Tekniker mühendise, anestezi okuyan doktora yani böyle devam eder. Aşçılar bildiğim kadarıyla fazla çalışıyor o kadar. Onun dışında başka sıkıntılarıda yok. Yani hocam yemek yapmayı hele ki yemeyi çok severim. Benim için dua edin. Düzgün bir MYO'ya gitmek istiyorum. İnşallah kazanırım. Bu benim için artık varolma nedeni gibi birşey.
|