Güzel çocuğum hem kişi hem de bir anne olarak aynı yollardan geçmiş biri olarak sana diyebilirim ki..ilk önce kendini tanı ne yapabileceğini ne yapamayacağını iyi anla ya ve kendini kabul et... "tutar belki" diye boş hayallere kapılıp yapamayacağın olmaz bi liste hazırlama sakın...şunu unutma "darı unundan baklava incir ağacından oklava olmuyor"...ilk önce sakin ol ,sınavda sakin olmak stresi yönetmek inan çok çok önemli..alanını bilmiyorum ama her ne seçeceksen seç birebir insana hizmet verecek bir şey seç ....Türkiye nüfusu yaşlanıyor bunu sakın ama sakın unutma...o nedenle (artık yapabileceğin alabileceğini düşündüğün puana göre) Dişçilik,Hemşirelik, Fizyotreapi ve Rehabilitasyon,Odyometri,Sosyal Hizmetler gibi kişiye yönelik şeyler düşünebilirsin..ya da el becerin var ise uçak gövde motor gibi ya da ne bileyim böyle spesifik şeyler de seçebilirsin...(mesela İmas beyin yazdığı mesleği yeni duydum maşallah ne akıllı bir oğlu varmış en önemlisi hedefi varmış hedef çok çok önemli son anda olmuyor tabii önceden planlanmalı) neyse bunları ikinci sene gireceğin için öneri olarak yazdım tabii sen daha yüksek puan alacağını düşünüyorsan bu liste daha yukarıdan güncellenebilir....sen mantığı anla ona göre bir yol izle diye sana bakış açısı kazandırmak istedim... ben benim çocuklarıma hep şunu söylemiştim.."ne seçerseniz seçin mezun olunca anahtarı çevirip açabileceğiniz kendi kendinizin patronu olabileceğiniz bir meslek seçin"...ayrıca yanıt veren arkadaşlara da canı gönelden katılıyorum bu gibi kişiye yönelik ya da spesifik meslekler seçersen en azından atanamayan pırlantalardan olmazsın ..senin için o gün dua edicem...Allaha emanet ol çocuğum....
|