Ahir zaman oldugundan dolayı belki bizim yaptığımız bazı şeyler yalnış olabilir ama değişmeyen şeyler şu kainatı Allah c.c.'ünün yarattığı ve sevgilim dediği peygamberimiz s.a.s.'in diğer bütün kullarından üstün olduğu. Benimde gençliğimde çok vesvese ile karşılaştım halada karşılaşıyorum ama kötümser davranmaktansa iyimser davranmaya çalışıyorum başarıyorumda diyorumki içimden sen ne dersen de benimle böyle uğraştığına göre doğru yoldayım ben senin dediklerine uymuyorum benim umrumda değilsin ben doğru yoldayım sen ise yalnış. Ya nefsim yada şeytanın emrindeki cinler vesvese veriyorlar ama hiçbiri beni yolumdan döndüremez. Bu kadar peygamberlerimiz, müslümanlar hepsi binbir çile zorluk çekti benmi çekmicem herşey kolay olsaydı sınavın ne hükmü kalırdı. Herkez müslüman olsaydı ne değerimiz kalırdı. Allah c.c. lutfetmiş müslüman hemde böyle osmanlı gibi türkler gibi 1000 sene Allah yolunda cihad etmiş adaletle yönetmiş bir ırk veya onun himayesindeki topraklardan birinde müslüman olarak doğmuşum elhamdülillah o dönemde yaşasam ben bu sevapları anca cihad ederek alırdım şimdi gitsem mahallede bir insana nasihat etsem aynı sevabı alırım çünkü bunlarca fitne, fesat, gıybet, haram, mekruh binlerce yalnış varken kücücük bir sevap bile katlanarak yazılır. Bu dünya zaten sınav yeri biz burda ne ekersek ahirette onu kazanıcaz. Ben çocukluktan beri aklıma takılan soruları bir bir internette yazdım hepsinide Allah c.c. karşıma çıkardı denk geldim rastgeldi Allahıma şükürler olsun imanımı hep muhafaza ettim. Fakat yine vesveseler durmuyor hiçde durmaz namazsız onlarca yılım geçti neyseki tekrar başladım Allah'a şükürler olsun. Dualarımız secde etmeyen birine ulaşmaz ama umarım Allah bütün ben müslümanım diyen insanlara secde etmeyi nasip eder iman ile nurlandırır. Vesselam
|