Alıntı:
34cihan Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi gadir-i hum meselesini burada açsam onu da inkar edeceğinin farkında olduğum için sorduğum soru başka yerlere kaymasın diye pek bir şey yazmıyorum buraya BEN KİMİN MEVLASIYSAM ALİ DE ONUN MEVLASIDIR SÖZÜNÜ SÖYLEYEN PEYGAMBER EFENDİMİZDİR ŞİİLER DE BU SÖZE DAYANARAK İLK HALİFENİN HAZRETİ ALİ OLMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUR VE BÖYLE OLMADIĞI İÇİNDE HAKKI YENMİŞTİR DER
BUNLARDAN AYRI HAYBER KALESİNİ FETH EDEN ALİDİR AMA KAMU MALI SAYAN EBUBEKİRDİR SÖYLEDİĞİM GİBİ KONU DAĞILMASIN DİYE SANA PEK YANIT VERMİYORUM HER ŞEYİN ELBETTE BİR SEBEBİ VAR HAZRETİ FATIMAYI DA KİMSE ZEHİRLEMEDİ ŞİİLERİN BİLE BÖYLE BİR İDDİASI YOKTUR vesselam..
|
mevladir meselesine üstad bediüzzamanin sozleriyle cevap vwreyim..... Hazret-i Ali (ra) mükerreren kendi ikrarı ve yirmi seneden ziyade o hulefa-i selâseye (o üç halifeye) ittiba ederek onların şeyhülislâmlığı makamında bulunması, Şîaların bu davalarını cerhediyor (çürütüyor)... Demek Ehl-i Sünnet ve Cemaatın davası, haktır.(...)”
“Çünkü bunlar (Şialar) Hazret-i Ali'yi (ra) fevkalâde sevmek davasında oldukları halde tenkis ediyorlar ve sû-i ahlakta bulunduğunu onların mezhebleri iktiza ediyor. Çünkü diyorlar ki: 'Hazret-i Sıddık ile Hazret-i Ömer (ra) haksız oldukları halde Hazret-i Ali (ra) onlara mümaşat etmiş, Şîa ıstılahınca takiyye etmiş; yani onlardan korkmuş, riyakârlık etmiş.'"
"Acaba böyle kahraman-ı İslâm ve 'Esedullah' ünvanını kazanan ve sıddıkların kumandanı ve rehberi olan bir zâtı, riyakâr ve korkaklık ile ve sevmediği zâtlara tasannukârane muhabbet göstermekle ve yirmi seneden ziyade havf altında mümaşat etmekle haksızlara tebaiyeti kabul etmekle muttasıf görmek, ona muhabbet değildir. O çeşit muhabbetten Hazret-i Ali (ra) teberri eder.” (Lem'alar, s. 22, 25)......gadiri hum meselesinde sia her zaman yaptigi gibi hadisin önune ve arkasina ekleme yaparak kendine gore yorumlamistir... o hadisin asli şudur...Allah benim mevlamdır, ben de her müminin mevlasıyım.'' Peşinden Ali''nin elini tutuyor ve ''Ben kimin mevlâsı isem muhakkak ki bu da (Ali) onun velisidir. Allah''ım, ona dost (veli) olana dost, ona düşman (adüvv) olana da düşman ol! ''