Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Hz. Aişe anlatıyor: [Hz. Peygamber (asm)’in son hastalığında], Hz. Fatıma Resulullah (asm)’ı ziyarete geldi. Yürüyüşü tam da (babasının) yürüyüşüne benziyordu. Hz. Peygamber (asm), ‘Merhaba kızım / hoş geldin!’ dedi, sağ veya sol yanına oturttu. Sonra gizlice ona bir şeyler söyleyince ağlamaya başladı. Sonra tekrar gizlice bir şey ona söylediğinde gülmeye başladı. Bunun ne anlama geldiğini soran Hz. Aişe’ye: ‘Ben Hz. Peygamber (s.a.v)’in sırrını ifşa etmem.’ diyerek reddetmiş.
Hz. Peygamber (asm)’in vefatından sonra tekrar sorduğunda, Hz. Fatıma şunları söylemiştir:
İlk defa bana gizlice “Cebrail her Ramazan ayında bir defa Kur'an’ı bana arz ederdi / okurdu. Bu ramazanda bunu iki defa tekrarladı. Bundan ecelimin geldiğini anlıyorum.” deyince ağladım. Bunun üzerine yine gizlice “Ailemin fertlerinden bana ilk kavuşan sen olacaksın ve sen cennet ehlinin kadınlarının hanımefendisi olmaya razı olmaz mısın?” deyince ben de -sevincimden- güldüm.” (bk. Buhârî, Fezailü aṣhabi’n-nebi, 12, İstizan, 43; Müslim, Fezailü’s-saḥsbe, 97-99)......
şia kaynaklarda asli astari olmayan bir sürü yalan ve iftira vardir hepside yalandir ve hic birinin kaynagi yoktur,bu ümnetin yahudileri gibidir şii ler
|
Hacı benden yaşca büyüksün o yüzden mesafeni korumaya çalışıyorum sünnetdir. Gelelim işin adil olmak kısmına. İnsanlara forumda yardımcı olmak niyyetine yorumlar yapıyorsun Eyvallah, Allah mükafatını versin fakat yanlış ve ya eksik bildiğin bir konuda önce geniş bi geniş araştırma yaparsın sonra gelir tavsiye verirsin. Tüm yazdıklarım kardeşce ikazdır.
Şiaya "ümmetin yahudileri", "yalancı" iftirasında bulunuyorsun halbuki senin gençleri vahdete birliğe davet etmen icabet ederki İslam ümmeti elin sömürgecisinin maşası olmasın. Sen arapça biliyormusun? ya hadis ilmi biliyormusun? Bilmemen normalde, bilmediğin konuda yakinle hüküm vermen hele başkasına bu konuda yol gösteren olman şaşırtıcı ve üzücü.
Hz Fatıma Zehranın zülüm görerek şehadete yetişmesi konusunda o kadar eminimki istisansız her kesle bu konuda mübahileye girmeye hazırım. Peygamber efendimizin yaptığı mübahilenin aynısını yapmaya hazırım. Yanıldığımdan emin olan gelsin hodri meydan mübahile yapalım.