Alışkanlık haline getireceğim zikir ve salavat ve ayetler hakkıda
Cümleten selamun aleykum mümin kardeşlerim, abilerim, ablalarım.
Ben gaflette olan bir kardeşinizim son 1 aydır ramazandan beri kendime çeki düzen verdim elhamdülillah 5 vakit namazlarımı kılıyorum doğru kılmak için sürekli bakınıyorum farzlara surelerin doğru okunuşuna, kazalarımıda eda ediyorum ve kalbimi temiz tutmaya çalışıyor haramlardan kaçınıyorum. Bu forum sitemizde pek çok hikmet sahibi, irfan sahibi kişiler olduğu kanaatindeyim rabbim bizi ehl-i sünnetten ayırmasın.
Sorum şu olucakki bu konuda bilgi sahibi olan kardeşlerimiz cevap verir ve yardım ederse çok sevinirim.
Ben internetten Ebced değerlerinede bakarak Allahın c.c. isimlerini, salavat-ı şerifi, okumamı hafızamı geliştireceğine inandığım ayetler, dualar ve hadis-i şeriflerde faydasından bahsedilen bazı sözleri baz alarak kendime alışkanlık, vird edinmek istiyorum ve hazır başlamışken bu işte bilgisi olan kardeşlerimin görüşlerini, farklı bakış açılarını ve bilgilerini merak ediyorum. Ben aşşağıda yazdığım cümleleri her sabah namazından sonra yapmayı düşünüyorum ekleme yada çıkarma yapabilirim alışkanlık olmasını istediğim için hazır başlamışken Rabbim niyetimi kabul eylesin doğru yapmak istiyorum bu yüzden buraya konu açtım evet bu sabah uyguladıgım şeyler bunlardı sizin bilginize göre bunlara ek napılabilir veya farklı bir uygulamamı yapmam gerek. Tarikatım yok, 23 yaşındayım ve Allahın rızasını kazanmak için yapıyorum.
17x Ayetel Kürsi
(Sadece okuyorum üflemiyorum koruma için yapmıyorum)
Es Semî 180
El Basîr 302
El Basit 72
El Alim 150
El Latif 129
El Vedüd 20
El Bais 573
El Fettah 100
El Müheymin 145
El Rezzâk 100
El Habir 100
(Okurken her birini ya ekiyle okuyorum (ya alim gibi) sonuncusunda celle celalühü diyip bitiriyorum her bir zikirde. Bazıları ebced değerinden azdır 100 olanlar ben kısa tutmak istedim uzun geldiği için.)
Yedi kere: “Senukriuke fe la tensa.” Manası: “Sana okutacağız; bir daha unutmayacaksın;” Ala suresi 6. ayet
Bir kere: **‘Rabbi’ş rah li sadri ve yessir li emri va’hlul ukdeten mi’l lisani ve yafkahu kavli.’***
(Rabim dedi, kalbime genişlik ver, işimi kolaylaştır, dilimin bağını çözde sözümü iyice anlasınlar.)
Ta-Ha suresinin 25 ila 28. ayetler
Üç kere: “Bismillâhillezî lâ yedurru ma’asmihî şey’ün fil ardı velâ fissemâ’ ve hüve semî’ul alim.”
Bu duayı sabah üç kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiçbir bela gelmez." (Hadis; İbni Mace)
10 kere her biri.
Allahümmağfir Ümmete Muhammed.
Allahümmerham Ümmete Muhammed.
Allahümmensur Ümmete Muhammed.
Allahümmehfaz Ümmete Muhammed.
Allahümmecmağ Ümmete Muhammed.
Allahümmeaslih Ümmete Muhammed.
Allahümme ferrac an Ümmete Muhammed.
(Bkz. Ebû Nuaym, Hilye, VIII, 366; İbn-i Asâkîr, Târîhu Dımeşk, XXXIX, 402)
100x Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed.
|