Alıntı:
Samican Nickli Üyeden Alıntı
Forumdaki hemen hemen bu konuyla alakalı her şeyi okudum lakin herkes farklı bir şey demiş o yüzden tam anlayamadım.
1- Kalp gözü tefekkür sonucu mu açılır , zikirle , riyazatla mı açılır , önce basiret açılır kimseye anlatılmazsa kalp gözü mü açılır?
2- Basiret gözü açılmaya başlayınca sufli cinleri görünce bırakmaktan başka çaremiz var mıdır yoksa sufli görmeyip direk ulvileri görmek nasip işi midir? Sufli ile ulvi birbirinden nasıl ayırt edilir?
Benim basiret gözünü açmak istememdeki niyetim kalpten geçenleri bilmek. Bu niyet çok eleştirilmiş buna da katılıyorum. Bunu istemekteki sebebim çevremde kimse olmaması. İslam davasında arkadaşı geçtim normal arkadaşım bile yok. Yaşadığım ilçenin kadim mahallelerinden birindeyim yaşıtımı daha görmedim. Okulda konuştuğum birkaç arkadaşım var onların da not telaşı ile yanımda olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kimseye yaklaşmıyorum . Benden bir şey istediklerinde ve yaptığımda arkamdan enayi diye konuştuklarını düşünüyorum (nitekim başkalarından duyduğum kadarıyla da öyle oluyor). Birisi Allah bunları kiramen katibine bile bildirmiyor diyerek akıldan geçenleri başkasına bildirmenin vebaline değinmiş bunu da biliyorum. Şer ve haram için kullanmaya niyetim yok ama siz bir sıkıntı görüyorsanız belirtin inşallah.
5 vakit namazı kaçırmayıp tövbe etmeden zikirlere başlamaya da niyetim yok. Görüşlerinizi , bildiklerinizi (ki bunlar ondan bundan duyma bilgiler olmasın lütfen) , tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
1- Kalp gözü tefekkür sonucu mu açılır , zikirle , riyazatla mı açılır , önce basiret açılır kimseye anlatılmazsa kalp gözü mü açılır?
Cevap: basiret farklı bir olay senin istedigin şey keşf açmak zikirle riyazatla acılır günahlardan kaçarak ve şeriata uyman lazım
2- Basiret gözü açılmaya başlayınca sufli cinleri görünce bırakmaktan başka çaremiz var mıdır yoksa sufli görmeyip direk ulvileri görmek nasip işi midir? Sufli ile ulvi birbirinden nasıl ayırt edilir?
Cevap: Bu işe mangal gibi yürekle girmen lazım korkmayacaksın zerre korku ve şüphe varsa kalbinde yapamazsın sufli de ulvide kendini belli eder