Havas Okulu - Tekil Mesaj gösterimi - Ramazan-I Şerif Risalesi
Tekil Mesaj gösterimi
  #2  
Alt 02.04.22, 00:55
1XBHIX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
1XBHIX 1XBHIX isimli Üye şimdilik offline konumundadır
 
Üyelik tarihi: 20.09.20
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 180
Etiketlendiği Mesaj: 4 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
Standart

BAYRAM VAKİTLERİ :
Resûlullah Efendimiz(s.a.v) buyurdular ki;

“Her kim sevabını sadece Allah’tan umarak iki bayram gecesini ihya ederse,kalplerin öldüğü günde onun kalbi ölmez.” Yani dünya sevgisi kaplayıp kalbi ölmez,yahut sû-i hâtimden(son nefeste imkanını kaybetmekten) kurtulur demektir. Geceyi ihya,gece teheccüd kılmak,zikir,Kur’an-ı Kerim okumak yahut,yatsı ve sabah namazını cemaatle kılmak demektir.
Hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur. “Kim bayram günü sabah namazından sonra yüz defa istiğfar ” Estağfirullah el azim ve etübü ileyk “okursa amel defterinden günahlar silinir.Kıyâmet gününde Allah’ın azabından emin olur.

Kim Bayram günü yüz defa ” Sübhanallahi vebihamdihi ” veya”Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi’l Azim” okur ve “Yâ Rabbi,bunu sevabını kabirdekilere bağışladım.” derse bütün ölüler kıyamet gününde. ” Ey Rahim olan Rabbimiz! Şu kuluna rahmetinle muamele eyle,hediyesine karşılık onu cennetinle mükafatlandır.” derler.

Allahü Teâlâ;

“Şahid olun,kulumu mağfiret ettim,bağışladım.” buyurur.

Her kim bayram günü 300 defa ” Sübhanallahi ve bihamdihi “ der ve sevabını Müslümanları ölülerine bağışlarsa,her bir kabre bin nur girer.Okuyan kimse vefat ettiğinde kabrine,Allahü Teâlâ bin nur gönderir.

Kaynak:Fezailü Şehr-i Ramazan,Allâme Üchûri
Kaynak:Taberani,Meuc’cemü’l-Evsat,1/357

BAYRAM GECESİ NAMAZI
MUTLAKA KILINIZ ….

Rabi ibni Haysen(r.a) Abdullah ibni Mes’ûd(r.a.)’ın şöyle anlattığını rivayet etmiştir. Rasûlüllâh(s.a.v) şöyle buyurmuştur.
Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki,cebrail(a.s) bana İsrafil(a.s)’dan,o da Aziz ve Celil olan Rabbinden naklen şöyle haber verdi.”Hem kim Ramazan Bayramı gecesi (10) rekat namaz kılar,her rekatta bir fatiha ve 11 İhlah Sûresi okur,rükuda ve secdede de (10) kere “Sübhanallahi vel hamdülillahi vallahü ekber.”
“Allah-u Te’ala’yı tesbih eder ve O’na hamd ederim.Allah-u Teâlâ’dan başka ilâh yoktur.Allah-u Teâlâ her şeyden büyüktür. “diye zikrerer,namaz bitinde de 100 defa “Estağfrullah “ “Allâh-u Te’âlâ’dan bağışlanma talep ediyorum.” dedikten sonra secdeye kapanır ve secdede aşağıdaki duayı okur.

“Yâ Hayyu Yâ qayyûm! Yâ Zel celâli vel ikrâm! Yâ Rahmâneddünya vel âhirati ve rahîmehumâ! Ya Erhamerrâhimîn! Yâ ilâhel evvelîne vel âhirîn. İğfirlî zünûbî ve tekabbel savmî ve salâtî.”
“Ey gerçek hayat sahibi! ey her şeyi hakkıyla yöneten! Ey celal ve ikran sahibi! Ey dünya ve âhiretin Rahmânı ve Rahimi! Ey acıyanların en merhametlisi!Ey öncekilerin ve sonrakilerin ilâhı! Günahlarımı bağışla,orucumu ve namazımı kabul eyle.” diye dua ederse beni hak Peygamber olarak gönderen Zât’a kasem ederim ki,bu kişi secdeden başını kaldırmadan önce Allah-u Teâlâ onu bağışlar,bütün insanların daha büyük günahları yapmış olsa bile ona ceza vermekten vazgeçer ve onun ramazan ayını kabul eder.

Bir de bayram gecesinde çokça Kuranı Kerim okunur,Salavatı Şerife getirilir ve çokça dua edilir.

“Ey benim RABBİM olan ALLAH! Ey KUR’ N-I indiren!
İşte kendisinde KUR’ N indirilmiş olan RAMAZAN ayı bitmiştir.
Ey RABBİM!Ey bütün âlemlerin RABBİ! Bu gecenin fecri doğarak Ramazan çıkarken sana kavuşacağım günde kendisi ile bana azap etmeyi dileyeceğin bir günahımın kalmasından senin keremli Zâtına sığınırım.”
(İbnü’l-Cevzî,Kitâbu’n-nûr,Süleymaniye Kütüphanesi,Nâfiz Paşa:329,Verak:24
CÜBBELİ AHMED HOCA

RAMAZAN DA KILABİLECEĞİMİZ DİĞER NAMAZLAR - 2 :

Ramazan’da Terâvih ve Vitir Namazından Sonra Evde Kılınacak Çok Faziletli Nâfile Namazlar ve Vaad Edilen Sevapları Sevapları:
~~~~~~
1.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kadir, 3 kere İhlâs, ve 2 kere de Felâk ve Nâs Sûreleri okuyarak 10 rekât kılan kişiye kılları adedince sevap verilir ve bir o kadar da günahı silinir.
▪️

2.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kera E’la (Sebbihisme Rabbike’l-A’lâ), 1 kere Zilzâl (İzâ zülzileti’l-ardu), 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs Sûreleri okuyarak 4 rekât kılan kişiye bin fakire yemek yedirmiş ve kıyafet giydirmiş kadar sevap verilir.
▪️
3.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 5 kere Kevser, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felâk ve Nâs Sûreleri okuyarak 6 rekât kılan kişi Hac yapmış ve Haremeyn-i Şerifeyn’de (Harem-i Şerîf ve Ravza-i Mutahhara’da) namaz kılmış kadar sevap yazılır.
▪️
4.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 15 kere Kevser, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 2 rekât kılan kişi affolunmuş olarak âhirete intikal eder.
▪️
5.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 3 kere E’lâ (Sebbihisme Rabbike’l-A’lâ), 3 kere ihlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 8 rekât kılan kişi meleklerin istiğfarına nâil olur ve kendisine zenginlik kapısı açılır.
▪️
6.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 15 kere Kâfirün, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 2 rekât kılan kişiye cehennemden âzâd olduğuna dair kudretten beraat yazılır.
▪️
7.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 7 kere Kâfirün, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 6 rekât kılan kişi bin altın sadaka vermiş kadar sevap kazanır.
▪️
8.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 12 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 6 rekât kılan kişiye namazda okuduğu her bir harfe karşılık bir senelik sevap yazılır.
▪️
9.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Ayete’l-Kürsî, 1 kere Kadir, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 8 rekât kılan kişiye ağniyâ-i şâkirîn (şükreden zenginler) ve fukarâ-i sâbirîn (sabreden fakirler) sevabı verilir.
▪️
10.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kadir, 1 kere Kâfirun, 3 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 4 rekât kılan, namazdan sonra da 10 kere istiğfar, 10 kere salât-ü selâm, 10 kere de “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” okuyan kişiye cennette çeşit çeşit köşkler ihsan olunur.

11.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 7 kere Kadir, 11 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 6 rekât kılan, namaz bitince de 75 kere istiğfar edip ardından 75 kere salât-ü selam getiren ve 75 kere de “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” zikri okuyan kişinin günahları affedilir ve bin fakiri doyurmuş kadar sevaba nâil olur.
▪️
12.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 11 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 10 rekât kılan kişiye cennette köşkler bina edilir ve mahşere yüzü nurlu gelir.
▪️
13.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 11 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 2 rekât kılan kişi yirmi sene oruç tutma sevabına nâil olur ve kıyâmetin dehşetinden emin olur.
▪️
14.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 7 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 8 rekât kılan kişinin kıldığı namaz kabrinde ona yoldaş olur ve onun yerine Münker-Nekir meleklerinin suâline cevap verir.

🔹15. Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kâfirün, 7 kere İhlâs ve 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 6 rekât kılan kişinin üzerinde kul ve hayvan hakkı yoksa bütün günahları affolunarak cennete girişi müyesser olur.

Muhammed ibni Mervân, Ebü Yahyâ’nın, babasından (Radıyallahu Anhüm) şöyle rivayet ettiğini nakletmiştir; kendisine güvenilen otuz küsür kişinin şöyle buyurduklarını işittim:
“Her kim Ramazan’ın yarısında (on beşinci gecesinde) kılacağı yüz rekatta bin kere Kul hüvallâhü ehad okursa, rüyasında yüz melek görmedikçe ölmez.
Onlardan otuzu kendisini Cennetle müjdelerler, diğer otuzu kabir azabından güvence verirler, öbür otuzu da onu hatâ yapmasından korurlar, geri kalan on ise kendisine düşmanlık edenlere karşı tuzak kurarlar.” (Taberani, Kitâbu’d-du’â: 140. no.-917,2/1228- 1229)

Muhammed ibni Alî (R.A.)dan, merfû’an (isnâdını Rasülullah e ulaştırarak) Şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur: “Her kim Ramazan’ın yarı gecesinde ve Şa’bân’ın yarı gecesinde yüz rekât kılar da, onlarda bin kere Kul hüvallâhü ehad okursa, cennetle müjdelenmedikçe ölmez.” (İbnü Ebi’d-Dünyâ, Fedâilü şehri Ramazân, no.9, sh:40)

Rivayet olunduğuna göre: “Ramezân-ı Şerîf ’in yarı gecesinde kılınacak dört rekâtın her birinde bir Fâtiha, on kere de İhlâs okur.” (Muhammed Hakkî en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:38)

🔹Rivayet olunduğuna göre: “Ramazân-ı Şerîf ayının yarı gününde on iki rekât kılar ki, her rekatta bir Fâtiha, bir âyete’l-Kürsî, üç kere de İnnâ Enzelnâ okur. Namazdan sonra ise Ayete’l-Kürsî okur.” (Muhammed Hakkî en-Nâzilî, Hazinetü ’l-esrâr, sh:38)
Lalegül Dergisi

16.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 11 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 2 rekât kılan kişi bin âbid (ibadetli kişi) sevabına nâil olup mahşerde hesabı kolay olur.
▪️
17.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 3 kere Kadir, 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 10 rekât kılan kişinin günahları affolunup dünya fitnelerinden ve kabir azabından emin olur.
▪️
18.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sureleri okuyarak 12 rekât kılan kişi, Hakk Te’âlâ kendisinden razı olduğu halde peygamberlerle beraber haşrolunur.
▪️
19.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kevser, 1 kere Kâfirun, 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sureleri okuyarak 6 rekât kılan kişinin isteği gerçekleşir, gamdan emin olur ve cennete girmesi için beraat yazılır.
▪️◾️▪️
🔹20.GECE:
~~~
A) Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kadir, 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sûreleri okuyarak 10 rekât kılan kişi iki sene oruç tutmanın sevabıyla bir şehit ecrine nâil olur.
Kaynak: Lalegül Dergisi – (Eyyûb ibni Abdillâh, Havâssu esmâillâhi’l-hüsnâ, Fezâilü’ş-şühûr ve’l-eyyâm kitabının devamında-sh:28-31, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi Kısım, no:2038.)
😎 Rivayet olunduğuna göre: “Ramezân-ı Şerif’in yirminci gecesinde iki rekât vardır ki, her rekâtt; bir Fâtiha, 1 kere de Yâsîn Sûresi’ni okur. Namazdan sonra üç kere Ayete’l-Kürsî okur, üç kere de Rasûlüllah’a salevât getirir.” (Muhammed Hakki en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:38)
Salevât sîğalarının en kısa ve câmiiyetli olanı şu lafızdır:

🔹20.GÜN:
~~
Rivayet olunduğuna göre: “Ramazân-ı Şerif’in yirminci gününde iki rekât kılar. Her bir rekâtta bir Fâtiha, bir Ayete’l-Kürsî, bir Kul yâ Eyyühe’l-kâfirün ve bir İhlâs okur. Namazdan sonra ise on kere İhlâs okur, on kere de Rasulüllâh’a salevât getirir.” (Muhammed Hakkî en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:39)

hammed Hakki en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:38)
Salevât sîğalarının en kısa ve câmiiyetli olanı şu lafızdır:

🔹20.GÜN:
~~
Rivayet olunduğuna göre: “Ramazân-ı Şerif’in yirminci gününde iki rekât kılar. Her bir rekâtta bir Fâtiha, bir Ayete’l-Kürsî, bir Kul yâ Eyyühe’l-kâfirün ve bir İhlâs okur. Namazdan sonra ise on kere İhlâs okur, on kere de Rasulüllâh’a salevât getirir.” (Muhammed Hakkî en-Nâzilî, Hazînetü’l-esrâr, sh:39)
▪️◾️▪️

21.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 11 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 4 rekât kılan kişiye, ibadeti makbul ve günahı mağfür (bağışlanmış) halde cennette nurdan bir makam verilir.
▪️
22.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere E’lâ (Sebbihisme Rabbike’l-A’lâ), 1 kere Nasr (İzâ Câe Nasrullah), 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sureleri okuyarak 2 rekât kılan kişiye kıldığı namazlara karşılık cennette yetmiş tane şehir ihsan edilir.
▪️
23.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere E“lâ (Sebbihisme Rabbike’l-A’lâ), 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 4 rekât kılan kişinin günahı tamamen affolunarak âhiret elemlerinden emân (güvence) bulur.
▪️
24.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 6 kere Nasr (İzâ Câe Nasrullah), 5 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 6 rekât kılan kişiye amel defteri sağ elinden verilir, hesabı kolay olur ve duası kabul olur.
▪️
25.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 5 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sureleri okuyarak 8 rekât kılan kişi, günahı affedilip kabir azabı def olunarak selâmetle Sırat’tan geçirilir.
▪️
26.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Zilzâl, 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs sureleri okuyarak 10 rekât kılan kişi bir sene oruç tutmuş sevabına nâil olup duası kabul olur.
▪️
27.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Kadir, 1 Kâri’a, 3 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 12 rekât kılan, namaz bitince de 75 kere istiğfar edip ardından 75 kere salât-ü selam getiren ve 75 kere de “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” zikri okuyan kişiye Mûsâ ve Hârûn (Aleyhimesseıâmın sevabı verilir ve cennette derecesi yüce olur.
▪️
28.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere İnşirâh, 5 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 4 rekât kılan kişinin ölümü âsân (kolay) olup kabir azabından emin ve hac sevabına nâil olur.
▪️
29.Gece: Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 1 kere Nasr (İzâ Câe Nasrullah), 11 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 6 rekât kılan kişiye cennet-i âlâda mücevherlerle süslü köşkler ihsan buyrulur.
▪️
30.Gece: (Not:Ramazan ayı 29 gün olduğu zaman bu namaz kılınmayacaktır.) Her rekâtta Fâtiha Sûresi’nden sonra 3 kere Ayete’l-Kürsî, 3 kere Zilzâl, 25 kere İhlâs, 2 kere de Felak ve Nâs süreleri okuyarak 12 rekât kılan kişinin üzerinde kul ve hayvan hakkı yoksa orucu kabul edilir ve günahından pak olarak cennete girer.
Kaynak: Lalegül Dergisi – (Eyyûb ibni Abdillâh, Havâssu esmâillâhi’l-hüsnâ, Fezâilü’ş-şühûr ve’l-eyyâm kitabının devamında-sh:28-31, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi Kısım, no:2038.)

Alıntı ile Cevapla
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147