Alıntı:
Vesaire Nickli Üyeden Alıntı
Abla çok fazla haklısın diline sağlık. Rabbim hayal ettiğin islamın yaşandığı ve hakim olduğu bir coğrafya kılsın ülkemizi inşAllah. Tasavvuf paylaşımları yapıp ardından bu tarz paylaşımlar yapıyorlar diyorsun ya. Her sakallı hoca, her namaz kılan da salih kul değil biliyorsun.Kınama bence yarın bu tarz birşeyle sınanmandan korktuğum içim yazma gereği duydum. Rabbim seni de muhafaza eylesin inşAllah.Birilerinin şer işlerini hayır gösterme peşinde değilim lütfen yanlış anlama beni.Burası tevhid okulu değil, havas dedikleri şeyin içinde hayır da şer de varmış bilmiyordum bende burada öğrendim çoğu şeyi bu konuda.Burayı av malzemeleri üzerine bir Pazar yeri olarak düşün. Biri koyunlarını yiyen kurt için tüfek almaya geliyor.Öteki kayınını vurmak için tüfek almaya geliyor. Hususi kayın öldüren tüfek diye yazmasan da adamın niyeti bozuksa tesbihle de boğar onu.Geçtim büyüyü. Allah ıslah etsin büyüden medet umanları.Beddua diye bir olgu var bizde, isabet ettiği zaman tahribatı hayal sınırlarını aşıyor.Mutlaka yakınen işitmişsindir.Namazı kılıp, Kuran okuyup ardından birisi için bela dileyen var Allah’tan, çocukları çok ses yapıyor diye Kahhar esması tebbet süresi ile komşu kaçırma konusu gördüm burada ya.Şimdi haşa Kuran büyü kitabı mı oldu? Sonra edilen kötü dua isabet etti, şimdi bu beddua edenin büyü yapandan farkı nedir ? Kuranla yaptığı için zaten haklı olmasam tutmazdı diyor nefsini de temize çıkarıyor. Abdestli olunca birine zarar vermek helal, abdestsiz olunca haram mı oluyor.Çek besmeleyi sık kafana hadi öldürmeyen Allah öldürmez ya. Biz herşeyi çok yanlış anladık çok. Herşeyin özü. Ameller niyetlere göredir e dayanıyor. Hayrı da şerri de yaradan Allah. Biz hangi saftayız önemli olan bu. Niyetler bozulduktan sonra işlenen amel güzelliğini zaten kaybediyor. Niyetlerimiz bozuldu, sonra bizler bozulduk, birbirimize beddua ederken trafikte tuvalette namazda abdestli abdestsiz aramıyoruz. Ama dua etmede çok cimri olduk. Birbirimizi bunca şerden birbirimize edeceğimiz dua’lar ile muhafaza edebilirdik belki de.Müminin silahı olan dua çok yanlış yerlere ateş eder oldu.Ahir zaman daha iyi olur mu bilemem de daha kötü olmasaydık en azından. Rabbim bizleri olmamızı istediği şuurda yaşayan müminlerden eylesin. İnşAllah Allah’ın hizbine dahil kullardan olmak nasip olur, şeytanın hizbine karşı. Galip gelen yine Allah ve rasülü olacak sonunda. Tasalanmaya gerek yok
|
Eyvallah kardeşcan dediklerinde haklı olabilirsin lakin ben yine de yukarıda belirttiğim gibi yineliyorum.Vesile olan yapan gibidir hayır yahut şer.Kınamaktan öte imani olarak irite oluyorum büyü muhabbetlerine bizahati mağdur olarak uğradığım için de ekstra ayar oluyorum.Allah var sorun yok.Neyse gecenin bereketini polemiğe mahal verecek düzeyden bile esirgeyerek Allah herkesin kalbine göre versin diyorum.Zaman değerli yol uzun...