Alıntı:
ATES Nickli Üyeden Alıntı
Bazen mantığım almıyor hocam, şu kainatta neye baksan Allahı görüyorsun zaten buna rağmen inkar, şirk niye ? perde mi kapalı, kalp mi taşlaşmış onlarda. Rabbim ıslah etsin demekten başka bir şey gelmiyor içimden. Bizimde sonumuzu hayr eylesin inşallah rabbim.
Bir garip olay daha yaşadım hocam burada ,
Hanımın bir yakını olan bir kız bize geldi sohbet falan ediyoruz dedi ki ben deistim , ben de anlatmaya başladım Allah şöyle böyle, yumuşak yumuşak anlatıyorum incinmesin diye .
dedi bana anlatma ben eskiden dedi namaz kılıyordum falan, hanım da doğruladı tabii yine rabbim ıslah eylesin hepimizi dedim sohbeti bağladım.
Sonra herkes odasında uyudu , sabah bizim deist arkadaş diyor ki bana gece ne oldu ? bütün vücudunda morluklar vardı bildiğin hocam kan oturmuştu. ben anladım mevzuuyu ama dedim ki tövbe et kurtul bak işler karışık. hocama anlattım yine, dedi bazıları ıslah olmaz, sen anlatma rabbime bırak. bıraktım bende.
sonra yaşantısında bir şey değişti mi ,değişmedi.
ayağımız taşa çarpınca anlamamız lazımken görmüyoruz bazen.
Bu dünya gerçekten garip..Rabbim yardımcımız olsun yoksa halimiz nice olur.
|
İnsan bu dünyaya çok bağlandığı zaman sorunlar başlıyor çünki biz bu dünyada ebedi değiliz. Ebedi olmayan birşeye bağlanır isen ozaman da fıtrat bozuluyor. H.z Ali efendimiz, ilm kapısı, Allahın Arslanı, "ben dünyanın talağını 3 kere verdim ve boşadım" demiş.
Bakıyorsun adam ben ateistler derneğinin başkanıyım diyiyor, ben olmazsam dernek dağılır diyiyor, kendi kendisiyle çelişiyor adam. Senin derneğin bile başsız kalamıyor ise, bunca kainat, yaratılan cansız ve canlı nasıl olurda başsız olur. İşte bu nerden baksan cehaletdir. Cahalet çok kötü birşey, hocan doğru söylemiş, cahillerle çok uzun uzadıya bahse girme. Çünki coğu cahil, cahil olduğunun farkında olamayacak kadar cahildir.