20.03.22, 21:53
|
Acemi
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 0 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
yansilyon Nickli Üyeden Alıntı
Gunumuz dunyasinin en onemli problemlerinden bir tanesi insanlarin manevi bosluklarina bagli olarak sizin gibi arayis icerisine girmesidir. Ozellikle toplumsal bozulmalar maalesef bizleri bu gelip gecici dunya hayatina fazla baglamakta, dunya hayatindaki basarisizliklardan dolayi da derin psikolojik patalojilere suruklemektedir. Herseyden once cozumlenmesi gereken nokta dunya hayatinin gerekcesini kavrayabilmek ve bu gerekce uzerine islam temelinde bir anlayis insa edebilmektir.
Burada bircok arkadas size farkli yollar sunmus. Ancak ben bu yollarin bir baslangic olamayacagini dusunuyorum. Cunku peygamberimizin teblig yonteminde oncelik tevhid'dir. Icimizdeki iman atesini yakmak icin herseyden once peygamberimizin yasamini analiz etmemiz ve onu ornek kisi alarak ibadetlerimizi bina etmemiz gerekmektedir. Bu cercevede peygamberimizin hayatini okumak ya da izlemek en guzel baslangictir. Oradaki yasanmisliklari, sikintilar karsisinda iman kusatmasinin nasil cozum oldugunu anlamak ve bunu kendi yasamimiza uyarlamak bizleri icinde bulundugumuz kisir donguden cikaracaktir insallah. Bundan sonra ibadetleri ve diger yapilmasi gerekenleri konusabiliriz (tabi burada musallat gibi durumlari ayri tutuyorum. Eger boyle bir durum varsa ilgili arkadaslar bu konuda yardimci olacaktir)
Somut olarak size sunu tavsiye edebilirim: eger okumayi seviyorsaniz guzel bir siyer kitabi alin. Celalettin Vatandas kapsamli bir baslangic olabilir. Bununla birlikte bos zamanlarinizi Cagri gibi filmler ve Hz. Omer ya da Imam: Ahmed Ibn Hanbel gibi dizilerle gecirin. Duayi da eksik etmeyin.
|
Abi teşekkür ederim 🙏
|